UEFA'ya destek

Güncelleme Tarihi:

UEFAya destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Avrupa'nın 12 gözde kulübü daha Şampiyonlar Ligi'nin 32 takıma çıkartılarak genişletilmesi düşüncesiyle UEFA'nın arkasında olduklarını açıkladı.

AVRUPA Süper Ligi düşüncesine, Şampiyonlar Ligi'nin genişletilmesi önerisiyle karşılık veren UEFA'ya destek her geçen gün büyüyor. Süper lig düşüncesinin savunucuları arasındaki Real Madrid ve Milan başta olmak üzere Avrupa'nın gözde 12 kulübü daha, UEFA'nın arkasında olduklarını açıkladı.

R.Madrid, Milan, Ajax, Barcelona, B.Münih, B.Dortmund, Inter, Juventus, Liverpool, M.United, Marsilya, Porto kulüpleri yetkilileri UEFA yöneticileri ile yaptıkları toplantı sonrası 32 takıma çıkarılacak Şampiyonlar Ligi'nde yer alacaklarını belirttiler. Milano kaynaklı medya ortaklıklarının Süper Lig düşüncesinden uzaklaşan 12 kulüp arasında en göze batanı olan Real Madrid'in başkanı Lorenzo Sanz, ‘‘UEFA'nın bize karşı attığı iyi niyetli sürpriz adımla sevindik. Onlar da bizimle ve çıkarlarımızla yakından ilgileniyor’’ dedi. B.Münih Başkan Yardımcısı Karl-Heinz Rummenigge, UEFA'nın yeni planlamasının çok yararlı olduğunu belirtti.

‘‘UEFA ve FIFA özel ligi kesinlikle kabul etmeyecektir’’ diyen UEFA Başkanı Lennart Johansson ise ‘‘UEFA'nın Avrupa kupalarındaki reformunun kulüplerden büyük güven alacağına inancım sonsuz’’ ifadesini kullandı. Bu 12 kulübün de UEFA'ya destek çıkmasıyla, Süper Lig düşüncesini yıkma yolunda büyük bir adım atıldı.

REAL DE VAR

İspanya'nın ünlü kulüplerinden Real Madrid, Süper Lig düşüncesinin destekleyenlerin başında geliyordu. Ancak Real de UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki yeni düzenlemesiyle Süper Lig düşüncesinden uzaklaşıp, UEFA'ya yöneldi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!