UEFA'dan Özkalfa'ya görev

Güncelleme Tarihi:

UEFAdan Özkalfaya görev
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 00:00

UEFA, FIFA kokartlı Türk hakem Tolga Özkalfa'yı 2012 17 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası 1. Eleme Grubu maçlarında görevlendirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Özkalfa'nın, Portekiz'de 24-29 Ekim 2011 tarihlerinde oynanacak 2. Grup maçlarında düdük çalacağı kaydedildi.

Portekiz, Romanya, Rusya ve Finlandiya'nın bulunduğu gruptaki maçlarda ayrıca FIFA kokartlı yardımcı hakem Ekrem Kan da görev alacak.

Tolga Özkalfa, ilk olarak 24 Ekim Pazartesi günü Viseu kentinde TSİ 20.00'de başlayacak Portekiz-Rusya maçını yönetecek. Özkalfa ayrıca 29 Ekim Cumartesi günü Tondela'da TSİ 18.00'da başlayacak Romanya-Portekiz karşılaşmasında görev alacak.
52 takımın 13 ayrı grupta mücadele edeceği 2012 UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası eleme turu sonunda, gruplarını birinci ve ikinci sırada tamamlayan 26 takım ve tüm grupların en iyi iki 3.'sü elit tura yükselmeye hak kazanacak. En iyi iki 3. hesaplanırken takımların grup sonuncuları ile oynadıkları maçlar dikkate alınmayacak. 28 takımın mücadele edeceği elit turda ise takımlar 4'erli 7 grupta yer alacak.

Elit tur sonunda 7 tane grup lideri, gelecek yıl mayıs ayında Slovenya'da düzenlenecek olan finallere katılma hakkı kazanacak. Ev sahibi Slovenya ise finallere direkt olarak katılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!