UEFA Ukrayna'nın 4 stadını onayladı

Güncelleme Tarihi:

UEFA Ukraynanın 4 stadını onayladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 00:00

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2012 Avrupa Şampiyonası'nın ev sahiplerinden Ukrayna'nın maçları oynatmayı planladığı 4 stadı onayladı.

UEFA İcra Kurulu'nun Portekiz'in Madeira Adaları'nda yaptığı toplantıda, stat inşaatlarının ilerleme raporu doğrultusunda, Ukrayna hükümetine Donetsk, Kharkiv, Lviv ve Kiev şehirlerindeki statlar için garanti verdiği belirtildi. Kurul, 2012 Avrupa Şampiyonası'nın tam ve düzgün şekilde uygulanmasını sağlamak için Ukrayna hükümeti ve ev sahipliği yapacak şehirlerin, çok çalışması gerekliliğine de dikkati çekti.

UEFA Başkanı Michel Platini, Ukrayna'nın partneri Polonya'nın maçlara evsahipliği yapmak için belirlediği Varşova, Gdansk, Poznan ve Wroclaw kentlerini geçen Mayıs ayında onaylamıştı.

Ukrayna'nın statların yapımıyla tadilatlarında, ekonomik kriz nedeniyle gecikmesi ve UEFA'nın da şehirleri onaylamaması, statların zamanında yetiştirilemeyeceği söylentilerinin giderek artmasına neden olmuştu.

2012 Avrupa Şampiyonası finalinin oynanacağı 77 bin kapasiteli Kiev Olimpiyat Stadı ile Lviv'deki Lemberg Stadı'nın tadilatı halen sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!