UEFA tamam şimdi sıra savunmada

Güncelleme Tarihi:

UEFA tamam şimdi sıra savunmada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2012 00:00

Aydınlar başkanlığındaki heyet, UEFA yetkililerinden “Şike ve teşvik suçları işleyen takımlara bir defaya mahsus küme düşürmeme” kararının teyidini aldı.Bu gelişmeler üzerine harekete geçen PFDK, 93 şüpheliden savunma istedi. Aziz Yıldırım, 20 günlük süreçte şüpheli görüldüğü 19 maç için kendisini savunacak.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ pazartesi günü gerçekleştirdiği toplantının ardından “Yola devam” kararı alan TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, şike kararını hızlandırmak için dün dev bir adım attı. Aydınlar başkanlığındaki TFF heyeti, dün UEFA’nın İsviçre’nin Nyon kentindeki merkezinde, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Yöneticisi Alasdair Bell ile bir araya geldi. TSİ 15.00’te başlayan görüşme için her ne kadar “Nezaket ziyareti” denilse de TFF’nin geliştirdiği formül için UEFA’dan onay aldığı öğrenildi.

İşte UEFA’nın onay verdiği kararlar

PEKİ TFF, UEFA’dan hangi kararın onayını aldı? Kısaca bir hatırlayalım... 1-) Şike ve teşvik suçları işleyen takımlar bir defaya mahsus küme düşürülmeyecek. 2-) Adli yargılamaları süren kulüpler mahkemede ceza alırlarsa, daha sonra düşürülecek. 3-) Puan silme cezaları hemen bu sezon play-off maçları başlamadan hayata geçirilecek.  Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce alıp UEFA’ya teyit ettirdiği bu kararları, 26 Ocak’taki kongresinde hayata geçirecek. TFF, böylece UEFA’ya “Suçlar cezasız kalmadı” diyerek, kulüplerimizin önünü açacak.

Haberin Devamı

Savunmalar 20 gün içerisinde verilecek

TFF’nin başarıyla sonuçlanan bu hamlesinden sonra Federasyona bağlı bir kurum olan PFDK da harekete geçip, şike soruşturmasında adları geçen 93 şüpheliden yazılı savunmalarını istedi. Şike soruşturması kapsamında 3 Temmuz 2011’de gözaltına alınıp, 10 Temmuz’da tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konulan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, tanınan 20 günlük savunma sürecinde 19 maç için savunma verecek.

Her şey yol haritamıza uygun

MEHMET Ali Aydınlar, UEFA yetkilileri ile yaptığı görüşmeden sonra Hürriyet’e, “26 Ocak’taki kongreyi konuştuk. Beklentileri karşılayamazsak nelerle karşılaşacağımız konusunda bizi bilgilendirdiler” açıklamasını yaptı. Aydınlar, konu ile ilgili sorularımızı şöyle yanıtladı:

- UEFA’nın beklentileri arasında küme düşme var mı?
- Buna yanıt veremem.

- Ama bu konu çok önemli...
- Önümüzdeki günlerde neler olduğunu her birlikte göreceğiz.

Haberin Devamı

- O zaman şöyle soralım; sizin daha önce çizdiğiniz yol haritasına (küme düşme yok, puan silme var) uygun mu her şey?
- Evet, uygun diyebiliriz.

UEFA hiçbir şekilde işimize karışmayacak

YAKLAŞIK 1.5 saat süren görüşmenin ardından bir açıklama yapan Aydınlar, “Toplantı son derece olumlu ve sıcak geçti. Türk futbolu için gereken bütün kolaylıkları göstereceklerini ifade ettiler. Bu durum tamamen bizi ilgilendiriyor. Yani Türkiye ligini. Hiçbir şekilde bize karışmayacaklar. TFF’nin iç bünyesinde olan hadise olduğu için kararımıza saygı duyacaklar. Şike dosyasında 8 takımı ilgilendirien bir konu. Umarım hepsi aklanır. Bütün dikkatler şimdi 26 Ocak’ta yapılacak genel kurula çevrildi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!