UEFA, Fener’e yol gösterdi

Güncelleme Tarihi:

UEFA, Fener’e yol gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2013 01:12

UEFA Tahkim Kurulu, taraftarların çıkardığı olayları sona erdirmek için F.Bahçe’ye, Stadyum ve Güvenlik Komitesi ile işbirliği teklifinde bulundu.

Haberin Devamı

F.BAHÇE yöneticileri Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu önceki gün UEFA’da, Viktoria Plzen maçının seyircisiz oynanma kararına karşı savunma yaptı. Toplantıdaki diyaloglar, sarı lacivertlilerin önümüzdeki iki yılda yaşayacağı stresin önünü tıkayacak cinstendi. 3 saat süren toplantıda F.Bahçe kanadı savunmasını sözlü ve görsel olarak yaptı. Bazı taraftar gruplarının kulübe kasıtlı olarak zarar vermeye çalıştığına vurgu yapıldı.UEFA Tahkim Kurulu üyeleri, F.Bahçe’nin başvurusunda haklı olduğunu belirtse de, cezanın kaldırılması halinde buna benzer olaylar için bir yol açılacağının altını çizdi. Bu yüzden talebe ‘Ret’ cevabı verileceği belirtildi.

F.Bahçe’nin kötü olayları tekrar yaşamaması için öneri sunan yetkililer, sarı lacivertlilerin UEFA Stadyum ve Güvenlik Komitesi’yle işbirliğine girmesini istedi. F.Bahçe’den önce Lazio ve Rubin Kazan’ın savunmasını dinleyen UEFA’nın, diğer iki kulübe 10 dakika, F.Bahçe’ye ise 3 saat ayırması dikkat çekti.

Haberin Devamı

UEFA Stadyum ve Güvenlik Komitesi’nin görevleri

1-Stadyum güvenlik politikaları ile ilgili tavsiyede bulunmak.
2-Turnuva ve finallerin yapılacağı statlarda inceleme yapmak.
3-Stadyumdaki güvenlik mekanizmasının işleyişini kontrol etmek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!