Üçüncülük daha iyi

Güncelleme Tarihi:

Üçüncülük daha iyi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2010 19:13

Almanya'nın Dresden kentinde yapılan GM Capital Bayanlar Avrupa Challange kupası Dörtlü Finali'nde üçüncü olan Galatasaray bayan voleybol takımı antrenörü Gökhan Edman, “Üçüncülük bence dördüncülükten daha iyi” dedi.

Edman, karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada dün hiç beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:
“Belçika voleybolu bize biraz ters gelen bir voleybol. İki oyuncusu eksik olmasına rağmen çok hızlı oynadılar. Biz buraya final oynamak için gelmiştik. Dünkü tablo üzdü biraz. Bugün normal bir sonuçtu. Üçüncülük bence dördüncülükten daha iyi. Hiç olmazsa Galatasaray'ımıza ve Türkiye'mize bir kupa kazandırdık. Üçüncülük kupası da bir başarı. Bugün çok mutluyum. Dördüncü olmak da vardı. Kendimizi en azından böyle avutuyoruz. Hakkımız finaldi. Bu kadar tecrübe ve iyi oyuncularla final oynamayı hak ediyorduk. Ama her zaman favoriler galip gelmiyor maalesef.”
Karşılaşmaların eski Doğu Almanya kentinde olmasından dolayı Galatasaray seyircisinin gelemediğine dikkat çeken Edman, Alman seyircilerin bugünkü karşılaşmada kendilerine destek vermelerinden büyük memnunluk duyduğunu söyledi.

Galatasaray Voleybol Şubesi Sportif Direktörü Orkun Darnel de, “Bugün gerçek bir Galatasaray gibi oynadık.

Özellikle son set iyi servis attık. İyi müdafaalar yaptık. Gönül isterdi ki, dün de iyi oynasaydık. Bu başarı Galatasaray voleybolunda yeni bir çığır. Çünkü 12 sene önce de bir üçüncülüğümüz var. En azından çıtayı düşürmedik. Onun sevinci var. Önümüzdeki yıllarda ne kadar daha fazla bu tür organizasyonlarda yer alırsak, o kadar kupa alma ihtimalimiz yükselecektir. Çıtayı hep yukarı taşımak istiyoruz, çok memnunuz. Bence üçüncü olup eve gitmek de moral açısından iyi. Kafamız dik mutlu gideceğiz en azından. Aklımızın bir köşesinde final maçını oynayıp kazanmak kalacak. Onu da inşallah seneye gerçekleştiririz” dedi.

Galatasaray kafilesi yarın akşam Berlin'den THY uçağı ile İstanbul'a gidecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!