Üç süper

Güncelleme Tarihi:

Üç süper
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 1998 00:00

Esat YILMAER
Haberin Devamı

Chicago

Bir takım eğer Michael Jordan, Scottie Pippen ve Dennis Rodman gibi üç süper yeteneğe sahipse o takımın yenilmesi mümkün değil. Biri olmazsa bir diğeri sazı eline alıyor ve takımı zafere taşıyor. İşte dördüncü maç. Chicago üçüncü oyunda yaptığı büyük farkın rehavetine kapılmış, bu her hallerinden belli. Utah da son şansını kullanmak için oyuna asıldıkça asılıyor. Ama öyle üç kaya var ki, onlara çarptıkça yıkılıyorlar. Maçın başında Scottie Pippen peşpeşe üçlükleri gönderiyor. Sonra o durup Jordan başlıyor. Utah'ta ‘‘Postacı’’ Karl Malone biraz direnmeye çalışıyor. Ama bu sefer devreye Dennis Rodman denen savaşçı giriyor. Hem savunmayı toparlıyor, hem de aldığı 7'si hücum 14 ribauntla Utah'ın ölüm fermanını imzalıyor.

RODMAN'A LAF YOK

Dennis Rodman dedik, burada biraz duralım. Pazartesi idmanına gelmeyip, güreşlere giden ve basına dargın olduğu için konuşmayan bu adam dün sahada öyle bir konuştu ki, söylenecek tek laf yok. Kritik ribauntlarla takımını mücadeleden hiçbir zaman geri bırakmadı. Bunun yanısıra seylirciyi de öyle bir coşturdu ki, söylenecek hiçbir şey yok.

Eğer bir takım böylesine üç büyük silahı varsa ve bu yıldızlar oyunu nsıl oynamaları gerektiğini çok iyi biliyorlarsa, o takımın kaybetmesi mümkün değil, Ve Pippen, Jordan, Rodman üçlüsü büyük savaşçı kişilikleriyle basketbol oyunculuklarıyla Chicago'yu altıncı zafere doğru taşıyorlar.

Bu arada Kukoç, Harper ve Burrel'in de katkılarını unutmayalım. Longley dün kötü oynadı ama o da bu üç yıldızın yanında iyi bir yardımcı. Chicago savunma uzmanlarını üç büyük silahla hücumda da bütünleştirince yenilmez bir takım olup, ‘‘Ben şampiyonum’’ diyor. Öyle sanıyorum ki, yarın bu iş bitecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!