"Üç kupa bir arada"

Güncelleme Tarihi:

Üç kupa bir arada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2014 12:57

Halkbank Erkek Voleybol Takımı, aynı sezonda üç kupa birden kaldırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Haberin Devamı

HALKBANK ŞAMPİYON KADROYU BOZMAYACAK

Süper Kupa ve Türkiye Kupası'nın ardından Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi finalinde Fenerbahçe Grundig'i geçerek mutlu sona ulaşan HALKBANK, tarihinin en başarılı sezonunu geçirdi.

Ligde 6. şampiyonluğuna ulaşan başkent ekibi, CEV Şampiyonlar Ligi'nde de final oynayarak, voleybolun kulüpler düzeyinde en üst seviyedeki organizasyonunda Türkiye'ye ilk madalyasını kazandırdı. Halkbank Erkek Voleybol Takımı'nın oyuncuları, yorucu ama başarılarla dolu geçen sezonun ardından yaşadıkları mutluluklarını anlattılar.

Başkent temsilcisinin ve milli takımın oyun kurucusu Emre Batur, şampiyon kadroyu kuran kulüp başkanı Selahattin Süleymanoğlu'nun büyük bir iş başardığını söyledi. Batur, Süleymanoğlu'nun dünya yıldızlarıyla Türkiye'nin en kıymetli oyuncularını bir araya getirdiğini belirterek, "Üç kulvarda mücadele ettik. Zor bir sezon geçirdik ama mutlu bitirdik. Süper Kupa, Türkiye Kupası ve lig şampiyonluğu. Kolay yakalanabilecek bir başarı değil" dedi.

Avrupa şampiyonluğunu şanssız bir şekilde kaçırdıklarını dile getiren Batur, bu başarılarda Bulgar antrenör Radostin Stoytchev'in de önemli paya sahip olduğunu ifade etti.

Batur, Stoytchev'in takımı çok iyi çalıştırdığını ve maçlara iyi hazırladığını vurgulayarak, üç kupanın kazanılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

"Herkes görevini iyi yaptı"

Halkbank'ın Bosna Hersek asıllı Yunan smaçörü Mitar Tzourits ise çok iyi bir ekip olduklarının altını çizdi.

"Kulüp başkanı Selahattin Süleymanoğlu'na kadar herkes görevini iyi yaptı ve üç kupayı kazandık" diyen Mitar, başarının kolay gelmediğine işaret etti. Mitar, "Kimi zaman iyi oynadık, kimi zaman kendimizi aştık. Sahada herkes birbirinin yardımına koştu ve üç kupalı bir sezon geride kaldı. Hayatımın en çok gurur duyacağım anlarını burada yaşadım, asla unutmayacağım" diye konuştu.

"Tüm kupalar kıymetli"

Brezilyalı pasör Raphael Oliveira da iyi bir sezonu geride bırakmanın tadını çıkardıklarını belirterek, "Evet, başarılı olduk. iyi bir sezon geçirdik ve üç kupa kazandık. Kupaların her biri birbirinden kıymetli" ifadesini kullandı.

Tüm takımın teşekkürü hak ettiğini kaydeden Oliveira, "Ben böyle durumlarda biraz daha farklı düşünüyorum. Bu insanlar neden burada birlikte? Bence bunun bir anlamı var. Tanrının yardımı ve iyi çalışmamızın karşılığı olarak şampiyonluğa ulaştık" değerlendirmesinde bulundu.

"Dünya yıldızlarıyla ter döktük"

Halkabank'ın bir diğer oyuncusu Can Ayvazoğlu ise çok iyi isimlerden kurulmuş bir takım olduklarını vurguladı. Ayvazoğlu, dünya yıldızlarının takıma kazandırıldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bu kadroyu oluşturan başkanımız Selahattin Süleymanoğlu ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Daha önce televizyondan izlediğimiz voleybolun dünya starlarıyla aynı soyunma odasını paylaştık, aynı sahada ter döktük. Bizim için unutulmaz bir sezon ve anı oldu. Bunun yanında herkes çok çalıştı, sahada elinden geleni yaptı. Sonuç ortada, üç kupa halinde duruyor. Bu sonuçla, Türk voleybol tarihine geçtiğimizi düşünüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!