U14 Milli Takımı hazırlıklarını tamamladı

Güncelleme Tarihi:

U14 Milli Takımı hazırlıklarını tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2012 16:13

Futbolda milli takımların en küçük yaş grubu olan 14 Yaş Altı Milli Takımı, kuruluş çalışmalarını tamamlayarak, tarihindeki ilk maçlarını oynamak için İstanbul'da kampa girdi.

Teknik direktör Mehmet Hacıoğlu yönetiminde 1999 doğumlu oyunculardan oluşan 14 Yaş Altı Milli Takımı, 25 ve 27 Aralık'ta Gürcistan ile Trabzon ve Rize'de iki özel maç yapacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Beylerbeyi Tesisleri'nde toplanan milliler, 23 Aralık Pazar günü Trabzon'a gidecek.

İki ülke 14 yaş altı milli futbol takımları arasındaki ilk maç 25 Aralık Salı günü saat 13.00'de Trabzon'daki Ahmet Suat Özyazıcı Stadı'nda, ikinci maç ise 27 Aralık Perşembe günü aynı saatte Rize'deki Yeni Rize Şehir Stadı'nda oynanacak.

-Avrupa'da sadece 4 ülkenin bu yaş kategorisinde milli takımı var-

Türkiye'nin, 14 Yaş Altı Milli Takımı'nı oluşturan sayılı ülkelerden biri olduğunu belirten Mehmet Hacıoğlu, “Avrupa'da şimdilik 4 ülkenin bu yaş kategorisinde milli takımı var. Biz de son 3 ayda yoğun bir eleme süreci geçirdik. İlk aşamada eylül ayında 14 Yaş Altı Türkiye seçmelerini yaptık. Bursa, İzmir, Samsun, Ankara, Sakarya, Antalya, İstanbul, Trabzon, Malatya, Erzurum, Adana ve Kayseri bölgelerinden katılan takımların maçlarında seçme havuzu oluşturuldu” ifadelerini kullandı.

Türkiye seçmelerini, ekim ayında Almanya'da yapılan Avrupa seçmelerinin takip ettiğini belirten Hacıoğlu, şunları kaydetti: “Buradaki elemelere de Almanya,   İsveç, İsviçre, Hollanda, Belçika ve İngiltere'de yaşayan Türk futbolcuları katıldı. Son olarak da kasım ayında İstanbul'da yaptığımız hazırlık kampına, eylül ayında Türkiye'de, ekim ayında da Almanya'da yapılan seçmelerde başarılı olan futbolcular katıldı. Kasım kampımızda 20 ismi belirledik. Bu 20 gencimiz, gelecek hafta Trabzon ve Rize'de oynanacak Gürcistan maçlarında ilk defa milli formayı giyme onurunu yaşayacak.”

-Aday kadro-

14 Yaş Altı Milli Takımı'nın Gürcistan maçları için belirlenen aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi:

Halil Çöl, Görkem Özgür, Sabri Gündoğan (Bursaspor), Alparslan Demir, Mahsun Çapkan (Fenerbahçe), Ali Ülgen, Batuhan Ahmet Şen (Galatasaray), Cafer Tosun, Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Ali Baran Görmüş (Beşiktaş), Hamza Tosun (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Doğan Samet Çetiner (Torku Konyaspor), Mehmet Burak Balkır (Nazilli Belediyespor), Ahmet Furkan Özcan (Sakaryaspor), Emre Erdoğdu (Brommapojkarna), Murad Han Gönen (Club Brugge), Hapsuno Yıldız (Arminia Bielefeld), Emrecan Hisar (Eintracht Frankfurt), Eren Öcal (Paderborn 07), Deniz Bulut (Stuttgart).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!