Tutmadığı bir tek çakmak kaldı

Güncelleme Tarihi:

Tutmadığı bir tek çakmak kaldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2011 00:00

4 gol yediği Gaziantepspor maçından sonra yerden yere vurulan Uruguaylı file bekçisi, son 3 lig karşılaşmasında kalesini gole kapatarak takımının aldığı puanlarda başrolü oynadı.

Haberin Devamı

TAFFAREL ve Mondragon’un ardından kalesinde büyük sıkıntılar yaşayan G.Saray’ın sezon başında Lazio’dan transfer ettiği Fernando Muslera için neler söylenmedi neler...

- Elleri küçük, çok önemli maçlarda yediği hatalı gollerle takımını yakar!
Onun İtalya Ligi Serie A ve ülkesi Uruguay’ın milli takımında yaptıkları hep gözardı edildi. Bu eleştirileri yapanların hesaba katmadığı bir şey daha vardı. Sarı kırmızılıların kalecilerini bu sezon Claudio Taffarel çalıştırıyordu. İşte o Fernando Muslera, golsüz sona eren Beşiktaş-G.Saray derbisinin en çok konuşulan ismiydi. İkisi çok önemli olmak üzere yaptığı 8 kurtarışla Beşiktaş forvetlerine duvar olup takımının Dolmabahçe’den 1 puanla ayrılmasını sağlayan Uruguaylı için yapılan yorumlar bir hayli dikkat çekici.

Haberin Devamı

En ilginci ise twitter’dan: Muslera’nın tutamadığı tek şey sahaya atılan çakmaktı!

Fernando Muslera’yı  maçtan sonra soyunma odasında ilk kutlayanlar teknik direktörü Fatih Terim ile antrenörü Taffarel oldu.

10 maçta sadece 8 gole engel olamadı

Yediği 4 gol nedeniyle eleştirildiği Gaziantepspor maçından sonra çıktığı 3 karşılaşmasında (Kayserispor, Mersin İdmanyurdu ve Beşiktaş) kalesine gole kapayan Muslera, 10 lig mücadelesinde ağlarında 8 gol gördü. Uruguaylı file bekçisi, geçtiğimiz hafta içinde milli takımının Roma’da İtalya’yı 1-0 yendiği hazırlık maçında, yaptığı mükemmel kurtarışlarla Balotelli’yi çıldırtmıştı. Aynı Muslera, 4 gün sonra çıktığı derbide devleşti.

MUSLERA İÇİN NE DEDİLER?

Büyük kaleci olduğunu gösterdi / Ali Dürüst (İkinci Başkan)

Fatih Hoca’nın özellikle istediği bir kaleciydi. Uruguay Milli Takımı’nın İtalya karşısındaki performansı hocamızın haklılığını gözler önüne serdi. Maliyeti yüksek diyorlar. Biz ondan uzun yıllar faydalanacağız. Büyük kaleciler büyük maçlarda sahneye çıkar. Muslera da büyük bir kaleci.

Kulübümüz ondan para kazanacak / Abdürrahim Albayrak (Yönetici)

Muslera dünyanın en iyi kalecilerinden biri. Bunu her şeyiyle belli ediyor. Kalitesini gün geçtikçe ortaya koyuyor. Bizim ona olan güvenimiz hiçbir zaman sekteye uğramadı. Gelecek her şeyi gösterecek. G.Saray Kulübü’nün ileride Muslera’dan çok büyük para kazanacağına düşünüyorum.

Haberin Devamı

Taffarel’in payı büyük / Hayrettin Demirbaş (Eski kaleci)

Taffarel adına doğru bir hamle.  Onun gelmesiyle G.Saray’da kaleciler daha verimli çalışıyor. Kalecilik çalışmayı gerektirir. Muslera da çok kaliteli bir kaleci.  Muslera da Friedel’a benziyor. Zamanla daha iyi olacak. Bence çok iyi yerlere gelecek. O, G.Saray için büyük bir güç ve silah olacak.

Biraz zaman gerekli / Nezihi Boloğlu (Eski kaleci)

Muslera takımının lokomotifi ve 1 puanda öncülük yaptı. Eleştirenler için acele edildiğinin bir kanıtı oldu bu oyun. Önümüzdeki haftalarda performansı sürerse ve güveni artarsa G.Saray uzun süredir aradığı kaleciyi buldu diyebiliriz. Yorum yapmak için biraz daha zaman gerekli.

Haberin Devamı

Sabırlı olmak lazım / Eser Özaltındere (Eski kaleci)

İtalya’da çok iyi maçlar oynamasına karşın zaman zaman hatalar yapan inişli çıkışlı bir kaleci. Yetenekli.  Yaşının genç olması inişli çıkışlı grafik çizmesinin nedeni. Sabırlı olmak lazım. Bana göre Muslera, G.Saray’ın son yıllardaki kaleci sorununu çözecek bir isim.

TWITTER YORUMLARI

@barisacun23:  “Muslera bi sahaya atılan çakmakları tutamadı.”

@dilsahatasever:  “Muslera’nın yediği helal, yemediği haram”

@WildWestBoy47:  “Muslera kim kim diyenler bu macta kim olduğunu anlamislardır iyice.”

@koraymentese: “Tekrar tekrar “helal olsun” diyorum sana.. Taffarel ve Mondragon`dan  sonra ilk defa Muslera`ya güveniyorum..”

Haberin Devamı

@zeynpz: “Waay be uzuuun zamandan sonra bizimde artık maç kurtaran kalecimiz oldu. Love you Muslera”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!