Tüsiad gibi kadro

Güncelleme Tarihi:

Tüsiad gibi kadro
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 00:00

TFF’nin yeni yönetiminde Koç ve Sabancı gruplarından iki isim yer alıyor.Maslak’taki Acıbadem Hastanesi’nin konferans salonunda hedeflerini ve projelerini anlatan Aydınlar 14 kişilik ekibini tanıtırken MHK’yi Yusuf Namoğlu’na, Tahkim Kurulu’nu da Hasan Gerçeker’e emanet etti.

Haberin Devamı

TÜRK futbolunun yeni patronu Mehmet Ali Aydınlar, yönetim kurulu listesinde yer alacak isimleri dün basına ve kamuoyuna tanıttı. Maslak’taki Acıbadem Hastanesi’nin konferans salonunda, yönetim kurulu aday listesini açıklayan hedeflerini ve projelerini anlatan Aydınlar, MHK’nin başına Yusuf Namoğlu’nu getirirken Tahkim Kurulu’nu da Yargıtay eski Başkanı Hasan Gerçeker’e emanet etti.

Eski yönetimden 6 isme ekibinde yer veren Aydınlar’ın kadrosunda yer alan isimlerin birçoğunun sanayici ve iş adamlarından oluşması, “TÜSİAD gibi kadro kurdu” yorumlarını da beraberinde getirdi. Öyle ki, önümüzdeki 4 yıl boyunca TFF’yi yönetecek ekibin içerisinde Koç ve Sabancı gibi iki büyük holdingde yöneticilik yapan isimler yer alıyor.

Üst düzey yöneticiler

Erhan Kamışlı, Sabancı Holding Çimento Grubu Direktörü, Akçansa, Çimsa ve Oyak Sabancı Çimento Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanlığı görevlerinde bulunmuş bir isim.  Kamışlı ayrıca Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Medline Sağlık Grubu Başkanı ve BSK Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı. M.Kemal Olgaç da Koç Grubu’nda üst düzey yöneticilik yapmış bir isim. Koç Allianz Sigorta ve Koç Allianz Hayat ve Emeklilik şirketlerinde genel müdürlük yapan Olgaç, Allianz şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği, Mondial Assistance ve Magdeburger Sigorta şirketlerinde yönetim kurulu başkanlığını yapıyor.

Haberin Devamı

Ekibimi kendim seçtim

Bu iki ismin yanı sıra R.Önder Karaduman ve Arif  Koşar da sanayici ve iş adamı kimlikleriyle ön plana çıkıyor. Adayların tümünün kendisi tarafından seçildiğini ve hiçbirini bir kulübün önerisi doğrultusunda yönetim kurulu listesine almadığını kaydeden Aydınlar, “Biz tamamen, rahat çalışabileceğimiz arkadaşlarımızı yönetim kuruluna aldık. Kurullarımızı toplumun her kesiminin saygı göstereceği isimlerden oluşturduk” dedi.

Kimseyle pazarlık yapmadım

“Hiç kimseyle liste pazarlığı yapmadım. Gelen önerileri de değerlendirmedim. Kendi oluşturduğum, kendi çalışacağım liste. Hepsini farklı özelliklerinden dolayı aldım. Bize sonuna kadar güvenebilirsiniz.”

Haberin Devamı

EKİBİNİ tanıttığı toplantıda listesinde yer alan isimleri tek tek okuyarak kürsüye davet eden Mehmet Ali Aydınlar, hedeflerini ve projelerini anlatırken, “Bize sonuna kadar güvenebilirsiniz” dedi. İşte Aydınlar’ın verdiği mesajlar...

Hakkını vereceğiz

Kurullarımızı, toplumun her kesiminin saygı göstereceği isimlerden oluşturduk. Hem yönetim kurulu, hem diğer kurullarımız olarak, herkesin emeğinin hakkını, hak edene vereceğiz.

Namoğlu ve Gerçeker

MHK’ye başkanlık yapacak olan Yusuf Namoğlu, eski hakemlerden, lekesiz bir isim. Kurul üyeleri de aynı şekilde. Tahkim Kurulu Başkanı Hasan Gerçeker de değerli bir hukuk adamı.

Yabancı konusu

“Yabancı oyuncu sayısı serbest kalacak” demedim. Kulüplerin sorunları bizim sorunumuz. Bu konuyu masaya yatıracağımızı, tarafların görüşlerini alacağımızı, faydalı bir sistemi gündeme getirip uygulayacağımızı söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Üçüncü Lig ve BAL

Spor Toto 3.Lig ve Bölgesel Amatör Ligler (BAL) konusunda çalışmalarımız var. Doğrusunu yapacağız. Federasyonda eksik personel varsa alınır, fazlaysa çıkarılır. Bu personel yetkin midir, değil midir bakılır.

Kaos çıkmaz

“Başka aday çıkarsa kaos çıkar”  düşüncesinde değilim. Türk sporunun içindeyim. 20 yılı aşkın süredir yöneticilikler yaptım. Doğrusunu söylemek gerekirse öğrenmenin yaşı yok.

Hepsi farklı özellikte

Hiç kimseyle liste pazarlığı yapmadım. Gelen önerileri de değerlendirmedim. Kendi oluşturduğum, kendi çalışacağım liste. Hepsini farklı özelliklerinden dolayı aldım.

İŞTE TFF’NİN YENİ YÖNETİCİLERİ

Mehmet Ali AYDINLAR

1956 Malatya Arapgir doğumlu.  İşletme Fakültesi mezunu. Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, TÜSİAD ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi.

Haberin Devamı

Göksel GÜMÜŞDAĞ

1972 İstanbul doğumlu. İstanbul BŞB Kulübü Başkanı, Kulüpler Birliği Başkan Vekili. Gümüşdağ Elektronik San. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı.

Lutfi ARIBOĞAN

1961 Adan doğumlu. Ankara Üniversite Ziraat Fakültesi mezunu. Eski milli basketbolcu. TFF Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili.

Servet YARDIMCI

1957 Rize doğumlu. Metropolitan University London, Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu.  Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili.

A. Hüsnü GÜRELİ

1952 doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.Beşiktaş Kulübü’nün eski İkinci Başkanı. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkan Vekili.

Erhan KAMIŞLI

1964 Adana doğumlu. California State University İşletme Fakültesi mezunu. Sabancı Holding Çimento Grubu Ticari İşler Bölüm Başkanı.

Haberin Devamı

M. Kemal OLGAÇ

1952 İstanbul doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Koç Allianz Sigorta ve Koç Allianz Hayat şirketlerinde Genel Müdürlüğü yaptı.

M.Cüneyt TANMAN

1957 Isparta doğumlu. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu.  G.Saray’ın ve A Milli Takım’ın eski futbolcusu ve kaptanı. G.Saray Kulübü Sportif Direktörü.

R.Önder KARADUMAN

1949 doğumlu. Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi mezunu. Sporun içerisinde. TMOK ve Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi.

Yunus EGEMENOĞLU

1962 Ankara doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. TFF Yönetim Kurulu ve Türk Sporu Hukuk Enstitüsü üyesi.

M. Akif ÜSTÜNDAĞ

1963 Malatya doğumlu. İktisat Fakültesi mezunu.  Genç ve A Milli Voleybol Takımları’nın eski antrenörü. Türkiye Voleybol Federasyonu Asbaşkanı.

Mehmet BAYKAN

1964 Konya doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı.

Ergün TEKİN

1962 Kırıkkale doğumlu.  İnşaat ve turizm alanında şirketleri var.1994-1998 yılları arasında M.K.E Kırıkkale Spor Kulübü Başkanlığı yaptı.

Arif COŞAR

1960 Manisa doğumlu. Manisa Ticaret Borsası Başkanı. Manisaspor’un eski yöneticisi.  Halen Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi.

Hakan KANIK

1972 Ankara doğumlu. Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu. İstanbul BŞB’de 3 yıl yöneticilik yaptı. TFF Ümit Milli Takımlar Sorumlu üyesi.

Yargıtay eski Başkanı, Aydınlar’ın ekibinde

Tahkim’in başına Hasan Gerçeker’i getirdi

MEHMET Ali Aydınlar’ın “Değerli bir hukuk adamı” diye tanıttığı Hasan Gerçeker, Türkiye’nin en üst adalet kurumlarından Yargıtay’ın başkanlığını yapmış bir isim. 1946’da Ankara’da doğan ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Gerçeker, 6 Şubat 2008’de başkanlığına getirildiği Yargıtay’da 1 Haziran 2011 tarihi itibariyle yaş haddinden emekli oldu. Aydınlar, dünkü tanıtım toplantısında Hasan Gerçeker için “Türkiye’nin en üst adalet kurumlarından Yargıtay’ın başkanlığını yaptı. Değerli bir hukuk adamı. Onun kurul üyeleri de saygın isimlerden oluşuyor” dedi.

303 delege oy kullanacak

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun (TFF) bugün Ankara’da yapılacak 64. Genel Kurulu’nda 303 delege oy kullanacak. Kemal Ulusu, Süheyl Önen ve Mehmet Baykan federasyon görevlisi oldukları için oy kullanamayacak. Üyeler dün akşamdan itibaren kongrenin yapılacağı Sheraton Oteli’ne yerleşmeye başladı.

Kızıl’ın görevi Tanman’a

FUTBOL Federasyonu’nun yeni yönetiminde yer alacak olan Cüneyt Tanman’ın bir önceki yönetimde yer alan Levent Kızıl’ın görevini üstleneceeği açıklandı. Cüneyt Tanman’ın Milli Takımlardan Sorumlu yönetici olarak ay yıldızlılardan sorumlu olacağı belirtildi.

Yönetimde 4 Beşiktaşlı var

MEHMET Ali Aydınlar’ın ekibinde 4 tane Beşiktaş Kulübü kongre üyesinin bulunması dikkat çekiyor. Siyah beyazlı kulübün 100. yılında görev yapan Hüsnü Güreli, Erhan Kamışlı ile kongre üyesi Mehmet Baykan ve Arif Koşar tüm kulüplere eşit mesafede olduklarını belirttiler.

Bayrağı Özgener’den devralıyor

Aydınlar bugün TFF’nin 39’uncu başkanı olacak

TÜRK futbolu 39. başkanını seçmek için bugün sandığa gidiyor. Kulüplerin mutabakatı ile tek aday olarak kongreye giden Mehmet Ali Aydınlar ve ekibi bugün bayrağı Mahmut Özgener’den devralacak. TFF 2011 yılı Olağan Genel Kurulu ve Seçim Genel Kurulu bugün Sheraton Ankara Oteli’nde saat 11.00’de başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!