Türkiye'nin senden çekeceği var

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin senden çekeceği var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2009 00:00

“Aziz Yıldırım, çizmeyi aşmıştır. Eğer takımının her yenilgisinden sonra rakip takımın küme düşürülmesini isteyecekse ve Başbakan’a gidecekse Türkiye’nin çekeceği var demektir.”

BASKETBOLCU Kerem Gönlüm’ün, yasaklı maddeler listesindeki ‘cathine’ kullandığının ortaya çıkmasının ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın suçlamalarına hedef olan Efes Pilsen’in, iddialara sadece basın bültenleriyle cevap vermesi çok dikkat çeken bir konuydu. Herkes, “Efes Pilsenliler neden konuşmuyor? Bu suçlamalara neden doğru dürüst cevap vermiyorlar” diye merak ediyordu. Sonunda o cevap geldi. Hem de ne gelme...

Kulübün 1 numaralı ismi, yani Efes Pilsen Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, dün Efes Bira Grubu’nun global markası Efes Pilsener’in ULEB Avrupa Ligi ana sponsorluğunu 3 yıl uzatması nedeniyle dün The Ritz Carlton Otel’de düzenlenen toplantıda gazetecilerin karşısına çıktı ve Aziz Yıldırım’a çok sert bir cevap verdi. Olayı ilginç yapan diğer nokta, Efes Pilsen’in aynı zamanda Fenerbahçe’nin sponsorları arasında yer almasıydı.
Aziz Yıldırım’ın ağzından bir gazete ve televizyona yansıyan cümlelere ateş püsküren Tuncay Özilhan, “Kerem Gönlüm konusunda hukuki sürecin devam ediyor olması nedeniyle, bugüne kadar basın bültenleriyle kamuoyunu bilgilendirmenin dışında bir açıklama yapmadık. Ancak Aziz Yıldırım’a atfen dün (önceki gün) yayınlanan haberlere cevap verme zorunluluğunu hissediyorum. Aziz Yıldırım, çizmeyi aşmıştır. Kendisini aklı selime davet ediyorum” dedi. Özilhan, şöyle devam etti:

Haddini aştı

“Aziz Yıldırım’ın Efes Pilsen ile ilgili açıklamalarını hem kastını, hem de haddini aşan beyanlar olarak değerlendiriyorum. Türk basketbolunun 33 yıldır hizmetinde olan, başarıları ve gerçekleştirdiği ilkleri ile anılan, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da ULEB Avrupa Ligi, FIBA ve NBA nezdinde itibara sahip Efes Pilsen Kulübü ile ilgili bilgilerini gözden geçirmesinde fayda görüyorum.

Neyi şikayet edecek?

Doping yapan Fenerliler

TUNCAY Özilhan’ın imasını ettiği doping yapan F.Bahçeli sporcular şunlar: Voleybolcu Burak Hascan, kürekçi Özkan Öztek, atlet Anıl Şenova, basketbolcu Kaspas Kambala, yüzücüler Gizem Papila ve Sibel Piroğlu. Bu sporculardan Sibel Piroğlu dışındakiler ceza aldı.



Aziz Yıldırım, Başbakan’a şikayette bulunacakmış. Bu bilgileri edindikten sonra Başbakan’a ne konuda şikayette bulunacağını merak ediyorum. Eğer takımının her yenilgisinden sonra rakip takımın küme düşürülmesini isteyecekse ve Başbakan’a gidecekse Türkiye’nin çekeceği var demektir. Fenerbahçe’nin şampiyon olması için Efes Pilsen Kulübü’nün küme düşürülmesi isteniyorsa o başka.

Özür bile dilemedi

Play-off finalinde meydana gelen olaylar yüzünden 5 maç ceza aldılar. Şu anda maçlarını seyircisiz oynuyorlar. O dönemde Aziz Yıldırım bir telefon açıp özür bile dilemedi. Hukuki süreci etkilememek için bugüne kadar suskun kalmayı tercih ettik. Ancak artık bu aşamadan sonra Basketbol Federasyonu yetkililerini gereğini yapmaya davet ediyoruz. Süreci ve karar vericileri etkilemeye çalışanların Disiplin Kurulu’na sevk edilmelerini bekliyoruz.”

Biz organize işlerin içinde hiç olmadık

DOPİNG konusu çok hassas ve karışık bir konu. Efes Pilsen Spor Kulübü’nün 33 yıllık tarihinde iki doping vakası var. Biri saçları dökülmesin diye kullanıdğı ilaç nedeniyle sıkıntı yaşan Ermal, ki o madde artık yasaklılar listesinden çıkarılmış durumda. Diğeri de Kerem. Onunla ilgili konu henüz hukuki değerlendirme aşamasında.
Kerem Gönlüm’de tespit edilen ‘cathine’ maddesinin hangi yolla alındığı konusunda bilgimiz yok. Araştırıyoruz. Bu işi bilenlere, farmokologlara danışıyoruz. Bildiği olan varsa gelsin paylaşsın. Ne olduğunu birlikte ortaya çıkaralım.

Kendi kulübüne baksın

Şunu açık ve net söylüyorum; Efes Pilsen Kulübü kurumsal yapısı ve etik anlayışı ile tanınmış bir kulüptür. Organize işlerin içinde hiçbir zaman olmamıştır. Asla olmayacaktır. Ne olduğunu, nasıl olduğunu araştırıyoruz. Bulduğumuzda da gereğini yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Kaldı ki Aziz Yıldırım önce kulübünün basketbol, voleybol, yüzme ve kürek gibi branşlardaki doping sabıkalarına baksın. Hatırlamakta zorluk çekerse, internette yapacağı kısa bir gezinti, anılarını tazelemesini sağlayacaktır.

Kitabımızı okusun

Eğer arzu ederse, basketbol tarihimizin 100 yılını anlatan ve camia tarafından çok beğenilen kitabımızı kendisine gönderebilirim. Böylece, Fenerbahçe takımında geçmişte ve günümüzde forma giyen basketbolcuların bazılarının çocuk yaşta geldikleri Efes Pilsen Kulübü’nden yetiştiklerini, bugün NBA ve Avrupa takımlarında başarıyla forma giyen sporcularımızın Efes Pilsen’den geçtiklerini de öğrenmiş olur.

Fener’in salonu alışveriş merkezinin yan unsuru

SALON konusuna gelince... Keşke sadece salon yaparak spora katkı yapabilseydik. Evet, Fenerbahçe Kulübü salon yapıyor ama biliyor musunuz ki, o salon aslında yapılması planlanan alışveriş merkezinin yan unsuru. Yani, yapılacak alışveriş merkezinden jenere edilecek parayla yapılacak bir yatırım ve arsası hediye tahsisli. Açık ve net söylüyorum; aynı şartlarla biz de bir salon yapmaya hazırız. Zaten uzun yıllardır merkezi bir yerde arsa arıyoruz. Buyursunlar gelsinler. Konuşalım, görüşelim. Aziz Yıldırım sanırım Efes Pilsen Kulübü’nü de yönetmek istiyor. Bütçe detaylarına kadar girmiş. Ama bilmediği şey, telaffuz ettiği meblağ bizim sadece basketbol takımımıza değil, Türk sporuna yaptığımız tüm katkıları içeriyor ki, buna büyük kulüplerin sponsorlukları da dahildir.

Yıldırım ne demişti?
/images/100/0x0/55eafca6f018fbb8f8a39954

Bu doping olayı çıksın ortaya. Bakalım başka kimlere verilmiş o ilaç? Bana gelen iddialara göre de o maçta takımın çoğunda doping var. Bu nedenle mutlaka araştırılmalı.

Efes Pilsen küme düşürülmeli. Biz Ülker ile 3 yıldır sponsorluk anlaşması sürdürüyoruz. Bu süreçte yeni bir spor salonunun yapımına da başladık. Ya Efes Pilsen ne yapıyor? Yıllık 20-25 milyon euroluk bütçeleri var, ama bir salon bile yapmamışlar. Spora ne katkıları var? Bunu Sayın Başbakan’a da söyleyeceğim. Biz amatör branşlara destek oluyoruz. Bunun için futboldan pay aktarıyoruz. Devletten destek görmüyoruz, teşvik almıyoruz. Biz bu amatör şubeleri kapatırsak ne olur, onu düşünen yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!