Türkiye'nin oynayacağı stadlar

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin oynayacağı stadlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2008 11:47

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yapılacağı statlar birbirinden farklı özellikler taşırken, içlerindeki en büyüğü Viyana'daki Ernst-Happel Stadı.

Haberin Devamı

İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyeceği şampiyonada maçlar 8 kentteki 8 ayrı statta yapılacak. Türkiye'nin maçlarını oynayacağı statlar ise birbirinden farklı özellikler taşıyor. İsviçre'deki 2 ayrı statta 3 maç yapacak olan milliler, ilk maçını 7 Haziran'da Portekiz ile üçüncü maçını da 15 Haziran'da Çek Cumhuriyeti ile Cenevre kentindeki Cenevre Stadı'nda yapacak.

Türkiye, gruptaki ikinci maçını ise 11 Haziran'da Basel'deki St. Jakob-Park Stadyumu'nda İsviçre ile yapacak.

Türkiye'nin 2 maç yapacağı Cenevre Stadı 16 Mart 2003'te Servette-Young Boys maçıyla açıldı. Resmi açılışı ise 30 Nisan 2003 tarihinde İsviçre-İtalya özel karşılaşmasıyla yapıldı. Fransa sınırındaki şehrin La Praille bölgesinde yer alan stat, tamamı kapalı ve 30 bin koltuk kapasiteli. Stadın içinde yeraltı otoparkı, alışveriş merkezi, otel, fitness ve bowling merkezi, televizyon stüdyoları, ofisle konferans odaları ve bir kültür merkezi kompleks bulunuyor. Stadın raylı sisteme doğrudan bağlantısı ve özel istasyon bulunması ulaşımı kolaylaştırıyor.

Haberin Devamı

Millilerin 11 Haziran'da İsviçre ile ikinci maçını yapacakları Basel'deki St. Jakob-Park Stadı ise eski Joggeli'nin yerine yapıldı. St. Jakob-Park, İsviçre'nin ilk çok amaçlı stadı olma özelliği taşıyor. FC Basel, ilk maçını burada 33 bin 433 seyirci önünde oynadı. Çatısındaki güneş enerjisi panelleri gibi ultra modern yapısıyla dikkat çeken stattaki 16 bin 500 metrekarelik alışveriş merkezi de 1 Kasım 2001 tarihinde açıldı.

2005 yılında başlayan yenileme çalışmalarıyla stat, tamamı kapalı 42 bin 500 kişilik kapasiteye ulaştı. Havaalanına 10 kilometre uzaklıktaki stada, tramvay ve otobüs dışında, metroyla da ulaşılabiliyor. Stadın yanında bir de 107 dairelik yaşlılar evi bulunuyor. Restoranlar, kafeler, iş ve fitness merkezleri de yer alıyor.
Maçların programı şöyle:

Cenevre Stadı:
7 Haziran: Portekiz-Türkiye
11 Haziran: Çek Cumhuriyeti-Portekiz
15 Haziran: Türkiye-Çek Cumhuriyeti

St. Jakob-Park Stadı:
7 Haziran: İsviçre-Çek Cumhuriyeti
11 Haziran: İsviçre-Türkiye
15 Haziran: İsviçre-Portekiz
19-21 Haziran: Çeyrek final maçları
25 Haziran: Yarı final maçı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!