Türkiye'nin merak ettiği konu: Şota ve Arçil nasıl ayırt edilir?

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin merak ettiği konu: Şota ve Arçil nasıl ayırt edilir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 13:20

Şota Arveladze'nin, kardeşi Arçil sanılarak Trabzonspor'daki görevine son verilmesi gündeme bomba gibi düştü. Birbirlerinden ayır etmenin neredeyse imkansız olduğu Arveladze kardeşlerin bu yüzden başlarına gelen komik olayları, kendilerine en yakın isim olan Alaattin Gayretli anlattı. Yıllar önce Şota ve Arçil kardeşlerin Türkçe röportajını Türkçe'ye çevirerek 'internet fenomeni' haline gelen Gayretli, ikiz kardeşleri birbirlerinden nasıl ayırt ettiğini de açıkladı.

Haberin Devamı

Şota ve Arçil Arveladze, belki dünya üzerinde birbirlerine en çok benzeyen iki kardeş. Tek yumurta ikizi olan Arveladze kardeşleri ayırt etmek neredeyse imkansız. Hatta anne babalarının dahi onları sık sık birbirlerine karıştırdığı biliniyor. Düne kadar Trabzonspor Teknik Direktörü olan Şota Arveladze'nin de, bordo mavili kulübün eski başkanı Faruk Özak'la yemek yiyen ikiz kardeşi Arçil ile karıştırıldığı için gönderildiği ortaya çıktı.

Türkiyenin merak ettiği konu: Şota ve Arçil nasıl ayırt edilir

Tabii bu olayın ardından sosyal medyada Arçil (solda) ve Şota kardeşlerle ilgili binlerce paylaşım yapıldı. İki kardeşin yan yana çekilmiş fotoğraflarını koyup, "Hangisi Şota, hangisi Arçil, bilen var mı?" sorusunu soran da oldu, bununla ilgili hatıra ve yorumlarını paylaşanlar da.

Haberin Devamı

EFSANE TERCÜMAN ALAATTİN GAYRETLİ
Biz Şota ve Arçil kardeşlerin birbirlerine karıştırılma hikayelerini, onları Türkiye'de en iyi tanıyan isim olan Alaattin Gayretli'ye sorduk. 

">


Alaattin Gayretli de Türkiye'nin yakından tanıdığı bir sima... Arveladze kardeşlerin futbolcu olduğu dönemde bir TV kanalı için ikisiyle 'Türkçe'den Türkçe'ye çeviri yapan tercüman (!)' olarak sosyal medyada 'efsane' haline gelen bir isim...
Alaattin Gayretli, yaklaşık 25 yıldır ailece görüştüğü Şota ve Arçil kardeşlerin birbirlerine karıştırılma hikayelerini ve nasıl ayırt edilebileceğini anlattı:
Türkiyenin merak ettiği konu: Şota ve Arçil nasıl ayırt edilir

"ONLARI EN İYİ AYIRT EDEN KİŞİ BENİM!"
- Şota ve Arçil'i birbirlerinden ayırt edebilen tek kişi benim. Anne babaları dahi zaman zaman birbirlerine karıştırıyor.

Haberin Devamı

- Suratları birbirlerine çok benzese de vücut yapıları farklı. Şota daha fizikli, Arçil ince yapılı. Şota 7, Arçil 11 numaralı formayı giyerdi.

"ARÇİL İNCECİYDİ, ŞOTA TAZI GİBİ KOŞARDI"
- Futbol stilleri de farklıydı. Arçil sol kanatta oynardı, Şota forvette. Arçil fazla koşmaz ama ince çalımlar atardı. Şota ise tazı gibi koşar ve son vuruşları çok iyi yapardı.

Türkiyenin merak ettiği konu: Şota ve Arçil nasıl ayırt edilir

"KENDİLERİ BİLE BİRBİRLERİNİ AYIRT EDEMEDİ"
- Şota geçen yıl Kayserispor'u çalıştırırken kendisini ziyarete gittim. Kayserispor Tesisleri'ndeki sohbetimizde Arçil ve Süleyman Hurma da vardı. Onlara geçmiş yıllarda çekilen bir fotoğraflarını gösterdim; "Şota bu sensin, bu da Arçil" dedim. Şota itiraz etti, "Hayır, ben o değilim öbürüyüm" dedi. Arçil de itiraz etti, "Bizi karıştırıyorsun" dedi. Ben ısrar ettim. Bunun üzerine Şota, Gürcistan'daki eşine ve annesine fotoğrafı cep telefonuyla gönderdi, "Hangisi benim?" diye sordu. Hanımı da benim dediğimin doğru olduğnu söyledi. 

Haberin Devamı

- Trabzonspor taraftarları neredeyse hiçbir zaman Şota ve Arçil'i ayırt edemedi. İki taraf da buna alışmıştı!

GAZETECİLER DE ÇOK ÇEKTİ
Şota ve Arçil kardeşlerle ilgili bir anı da bizden... 1990'lı yıllarda gazetelerin spor servislerini en çok zorlayan kişiler Arveladze kardeşlerdi. Üzerlerinde forma yoksa ayırt etmek imkansızdı. Bu yüzden yıllarca Arçil ve Şota'nın fotoğraflarında isimler yanlış basıldı ama kimse de itiraz etmedi!

">

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!