Türkiye'nin ilk “özel” sporcusu yurda döndü

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk “özel” sporcusu yurda döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2012 16:15

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen 2012 Londra Paralimpik Oyunları kota müsabakalarında gülle atma branşında vize alıp, Türkiye'nin “ilk özel sporcusu” olarak tarihe geçen Ayşegül Tahtakale, yurda döndü.

THY'ye ait uçakla Zagreb'den, antrenörü Tahir Tarım ve yönetici Sinan Türkay ile gelen Ayşegül Tahtakale'yi, Atatürk Havalimanı'nda Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Genel Sekreter Yardımcısı Özkan Eminoğlu karşıladı.

Basın mensuplarına duygularını anlatan Tahtakale, çok mutlu ve sevinçli olduğunu belirterek, Londra Paralimpik Oyunları'nda derece almayı hedeflediğini söyledi.

TÖSSFED Genel Sekreter Yardımcısı Özkan Eminoğlu da, ailesi tarafından Tahtakale Camisi avlusuna bırakılan ve soyadını buradan alan Ayşegül'ün, Çocuk Esirgeme Kurumu'nda yetiştiğini, 20 yaşında da sporla tanıştığını belirtti. Eminoğlu, 1,5 aylık bir çalışma ile gülle atma dalında Paralimpik Oyunları'nda kota alan Ayşegül'ün, 4 aylık bir çalışma sonucunda 2012 Londra Paralimpik Oyunları'ndan derece ile döneceğine inandığını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!