Türkiye'nin ilk “özel” sporcusu oldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk “özel” sporcusu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2012 16:16

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) sporcusu Ayşegül Tahtakale, atletizm gülle atma branşında 2012 Londra Paralimpik Oyunları'na kota aldı. Tahtakale, özel sporcular tarihinde paralimpik oyunlarına kota alan “ilk özel sporcu” olarak tarihe geçti.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te düzenlenen 2012 Londra Paralimpik Oyunları kota müsabakalarına katılan Tahtakale, gülle atma branşında 9.13 metrelik derecesiyle ikinci sırada yer aldı. 8.80 metrelik kota sınırını aşan Ayşegül Tahtakale, elde ettiği derecesiyle 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'na katılmaya da hak kazandı.

Tahtakale, böylece özel sporcular tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve paralimpik oyunlarına giden ilk sporcu olmayı başardı.  Federasyon başkanı Gürdal Gümüş, AA muhabirine, ilk kotayı aldıkları için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. “Bu başarının devamı gelecek” diyen Gümüş, şunları kaydetti:

“Göreve geldiğimizde 'Biz de varız' demiştim. Artık, 'Biz varız” diyorum. Hırvatistan'a 1 sporcu gönderdik ve adeta nokta atışı yaparak paralimpik oyunlarına kota aldık. Atletizm Federasyonu da bize büyük destek verdi. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Özel sporcular, paralimpik oyunlarına 2009 yılından itibaren kabul ediliyor. Biz de diğer ülkelerden geri kalmak istemedik ve bu yönde çalıştık. Sonucunda da büyük bir başarıya imza attık.”

Ailelere de çağrıda bulunan başkan Gümüş, “Aileler zihinsel engelli çocuklarını spora yönlendirmeli. İlgilenildiğinde engelli sporcuların performansları artıyor. İstanbul'daki Tahtakale Camisi'nin avlusunda bulunarak Çocuk Esirgeme Kurumu'na verilen Ayşe, teşkilatımızın çocuğu. Çocuk yurdunda yetişerek tarihe geçti” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!