Türkiye'nin ilk bayan futbol sambacıları

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk bayan futbol sambacıları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2010 00:00

Türkiye Bayanlar Süper Futbol Ligi'nde 17 yıldır mücadele eden Adana İdmanyurdu'nun Brezilya'dan transfer ettiği ve Türkiye'de forma giyen ilk Brezilyalı bayan futbolcular takıma ve Adana'ya uyum sağladı.

Adana İdmanyurdu'nun Brezilya'nın Volta Redonda takımından 50'şer bin dolara transfer ettiği Tatiana Rosario Nagueria (26) ve Jaqueline Gencalves (25), günlerinin büyük bir bölümünü antrenman sahasında geçiriyor.

Yaklaşık bir ay önce Adana'ya gelen ve bir yıllık sözleşmeye imza atan Nagueria ve Gencalves, uyum sorununu kısa sürede aşarak arkadaşlarıyla kaynaştı. Portekizce konuşan iki “sambacı”, kulübün tercümanı olmadığı için antrenör ve arkadaşlarıyla kısa sürede öğrendikleri “pas at” ve “şut çek” gibi kelimeleri kullanarak ve ağırlıklı olarak da spor terimleriyle anlaşmaya çalışıyorlar.

Adana İdmanyurdu Başkanı Mehmet Ali Akgül, bu sezon tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Bu nedenle Türkiye'de ilk kez Brezilya'dan bayan futbolcu transfer ettiklerini ifade eden Akgül, şöyle konuştu: “Türkiye'de, Brezilya'dan ilk kez bayan futbolcu transfer ederek şampiyonluğun en güçlü adayı haline geldik. Nagueria ve Gencalves'ten oldukça memnunuz. Kısa sürede takıma uyum sağladılar. Bu sezon elde edeceğimiz şampiyonlukta takıma büyük katkı sağlayacaklarına inanıyorum.”

Antrenör Teyfik Işık da Brezilyalı futbolcuların çalışmasından memnun olduğunu ifade ederek, “Tercümanımız olmadığı için kendileriyle futbolun dili ile anlaşıyoruz. Bu arada bazı Türkçe spor terimlerini de öğrendiler. Brezilyalı futbolcularımızın katkısıyla bu sezon ligde adımızdan söz ettireceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!