Türkiye'nin cezası kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin cezası kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 11:23

Türkiye Hokey Federasyonu (THF) Başkanı Sadık Karakan'ın, Avrupa Hokey Federasyonu Genel Sekreteri David Balbirnie ile yaptığı görüşme sonuç verdi ve Türkiye'nin uluslararası müsabakalardan men cezası kaldırıldı.

Konuyla ilgili Karakan, İstanbul'a davet ettikleri Balbirnie ile 20 Mayıs'ta bir toplantı yaptıklarını belirterek, “EHF, geçen yıl geçirdiğimiz sıkıntılı dönem nedeniyle THF'yi cezalandırarak 2010 yılında hem milli takımı hem de kulüplerimizi Avrupa Kulüpler Kupası müsabakalarından men etmişti. Sayın Balbirnie ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı'nın da bulunduğu bir toplantı yaptık. Bu toplantıda Türkiye'de hokeyin durumu ve geleceği ele alındı” diye konuştu.

Karakan, 102 yıldır olimpiyatlarda yer alan bu sporun, Türkiye'de de yaygınlaşması ve kalitesinin artırılması hususunda fikir alışverişi yaptıklarını ifade ederek, “Türkiye'de olimpik hokey sahasının olmamasının üzüntü verici olduğu konuşuldu. Ancak en önemlisi yoğun uğraşlarımız sonucunda 2009 yılında verilen uluslararası müsabakalardan men cezalarımız kaldırıldı. Ayrıca EHF tarafından Türkiye'ye her türlü desteğin verileceği sözünü aldık” dedi.

Balbirnie'nin son zamanlarda Türkiye'nin hokey branşındaki başarılı neticeler almasını takdir ettiğini anlatan Karakan, şöyle devam etti:
“Kendisi THF'nin gayretli çalışmalarını izlediklerini ve memnuniyet duyduklarını söyledi. Ayrıca, Eylül ayında tekrar Türkiye'ye geleceğini, bu ziyaretinde Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile görüşmek istediğini kaydetti. Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Bayatlı da, bu sporun önemini bildiklerini ve üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini, aynı zamanda hokey sporunu destekleyeceklerini ifade etti. Yaklaşık 2 saat süren toplantı oldukça verimli geçti. THF olarak toplantının amacına ulaştığını söyleyebiliriz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!