Türkiye tesadüfen yarı finale çıktı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye tesadüfen yarı finale çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2009 17:45

2010 Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. grupta 28 Mart'ta yapılacak İspanya-Türkiye maçının oynanacağı Madrid'deki Santiago Bernabeu Stadı'nda maç biletleri hemen hemen tükenirken, 75 bin taraftarın stadı doldurması bekleniyor.

Haberin Devamı

14 Aralık 1947 tarihinde açılışı yapılan Santiago Bernabeu Stadı'nı maç öncesi dolaşan AA muhabirine bilgi veren stat yetkilileri, “Burada maç izlemek ayrıcalıktır” dedi.

UEFA tarafından 2007 yılında “5 yıldızlı ve seçkin stat” olarak tanınan Bernabeu, maç dışındaki günlerde bir müze olarak açık tutulurken, futbol tutkunu binlerce insan parayla bilet alarak stadın içinde kulüp tarihinde kazanılan kupaları, önemli futbolcuların başarılarını görüp, saha kenarına, hatta futbolcuların soyunma odalarına bile girebiliyor. Cumartesi günü (A) Milli Takım'ın gireceği konuk ekip soyunma odasında jakuzi, kapalı duşakabinler ve lüks banyolar dikkat çekerken, 5 yıldızlı otelden çok daha lüks odalar görülüyor. Real Madrid kulüp binasının ve ofislerinin de içinde olduğu statta ayrıca terası saha içini gören lüks bir lokanta bulunuyor.

-“BOL ŞANSLAR DİLİYORUM, İHTİYACINIZ OLACAK”-

Bu arada, başkanlığını Real Madrid'in efsanevi oyuncusu ve onursal başkanı Alfredo Di Stefano'nun yaptığı Real Madrid Veteran Futbolcular Derneği de stat içerisinde yer alırken, aralarında Di Stefano, Vicente Miera, Jose Emilio Santamaria ve Vicente Tran gibi ismin de olduğu bir grup eski Real Madridli futbolcu, İspanya-Türkiye maçını merakla beklediklerini söylediler.

Haberin Devamı

Yaşları 65'in üzerinde olan veteran futbolculardan Santamaria, “Elbetteki çok zor maç olacak, ama Türkiye için zor” diyerek şakalar yaparken, Nihat'ın İspanyol gazetesinde çıkan röportajını okuyan Vicente, “Bol şanslar diliyorum, ihtiyacınız olacak” diye ekledi. Türkiye'ye hiç gitmediğini söyleyen Di Stefano, “Olsun, cumartesi akşamı görürüm” diyerek, birçok eski futbolcunun da maça geleceğini söyledi.

1960'lı yıllarda Real Madrid'te defans oyuncusu olarak oynayan ve 1992 yılında Barcelona'da olimpiyat şampiyonu olan, İspanya Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü de yapan Vicente Miera da “Türkiye gerçekten güçlü bir takım. Agresif oynuyor ve maçı bırakmıyor, ama dengesiz. Sahada çok güven veren bir oyun stiline sahip değil. Avrupa Kupası'nda gördük. Çok güzel maçlar yaptı, ama tesadüfen son dakikalarda attığı gollerle yarı finale çıktı. Fakat ne olursa olsun bizim grupta en saygı duyduğumuz rakibimiz ve çok dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!