Türkiye sutopunda 10. oldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye sutopunda 10. oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2010 16:57

LEN (Ligue Européenne de Natation) tarafından organize edilen Avrupa Sutopu Şampiyonası 29 Ağustos - 11 Eylül tarihleri arasında Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de gerçekleşti.

Haberin Devamı

Ev sahibi Hırvatistan'ın birinciliği elde ettiği şampiyonayı A Milli Sutopu Takımı 10. sırada tamamladı.

19 yıl aradan sonra yeniden Avrupa'nın en iyileri arasında mücadele etme hakkı kazanan A Milli Sutopu Takımı, Zagreb'te gerçekleşen şampiyonanın ardından bugün yurda dönecek.

14 güne yayılan uzun maroton altışarlı iki grubun mücadelesiyle başlayadı. Türkiye A Grubu'nda Karadağ, İtalya, İspanya, Romanya ve ev sahibi Hırvatistan ile karşılaşırken, B Grubunda ise Macaristan, Sırbistan, Almanya, Rusya, Yunanistan ve Makedonya yer aldı. Grup maçlarının arkasından gelen çapraz maçların ilkinde Makedonya'yı 9-6 yenen A Millilerimiz tarihi bir galibiyete imza attı. Romanya'ya 15-8'lik sonuçla yenilen A Millilerimiz, 9.-10.'luk maçında 10 Eylül Cuma günü Yunanistan ile karşılaştı. 10-7'lik skorla Yunanistan'ın kazandığı son maçın ardından Millilerimiz şampiyonayı 10. sırada tamamladı ve bugün yurda dönüyor.

Haberin Devamı

Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün, yaptığı açıklamada "Şampiyonayı 10. sırada bitirmek sutopu camiasına uzak sporseverler için büyük bir başarı olmayabilir. Ancak bizler çok iyi biliyoruz ki geldiğimiz nokta Türk sutopunda bir tarihtir. 19 yıldır katılamadığımız Avrupa Şampiyonası'nda yeniden boy göstermek ve Avrupa'nın en iyi ilk 12'si arasında yer almak 5 yıla yayılan çalışmaların ürünüdür. Bu yükseliş sürecinde en büyük gücümüz başta anternörlerimiz olmak üzere özel hayatlarından ve kariyerlerinden büyük fedakarlık gösteren oyuncularımızındır. Artık hedefimiz Türkiye'de sutopunu amatör bir branş olmaktan çıkarıp, rakiplerimizle eşit şartlarda mücadele edebilecek şekilde profesyonelliğe kavuşmaktır" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!