Türkiye’nin dışında 4 ülke var

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin dışında 4 ülke var
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2014 17:23

Kosovalı-Arnavut anne babaya sahip Brüksel doğumlu Adnan Januzaj, 10 yaşındayken katıldığı Anderlecht altyapısında kısa sürede büyük dikkat çekti.

Haberin Devamı

Performansı ve yetenekleriyle 16 yaşında Manchester United’ın yolunu tutan Januzaj,kısa sürede “Yeni Ronaldo” yakıştırmalarına mazhar oldu. Tıpkı Ronaldo gibi 5 Şubat doğumlu olması da bir diğer neden olarak gösteriliyor.

Balkan kökenli ve Avrupa doğumlu her çocuk gibi Januzaj da henüz milli takım için kararını vermiş değil. Doğduğu ve futbola başladığı Belçika’dan aldığı teklifleri bugüne kadar hep reddetti. Sürekli olarak Arnavutluk için oynama hayali kuran Januzaj’ın annesinin memleketi Kosova ise genç futbolcunun tercihleri arasında yer almıyor. Kosova futbol federasyonu, Januzaj’ın vereceği her karara saygı duyacaklarını açıklamaktan öteye gidemedi. İngiltere milli takımının da formasını giydirmek istediği Januzaj için teknik direktör Roy Hodgson’ın da girişimlerde bulunduğu biliniyor.

Januzaj, doğum yeri dolayısıyla Belçika için, baba ve annesinden dolayı Arnavutluk ya da Kosova, akrabalık bağlarından dolayı da Türkiye ya da Sırbistan için forma giyebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!