Türkiye Kupası Sekizli Final'e doğru

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Kupası Sekizli Finale doğru
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2014 17:10

Basketbolda Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası Sekizli Final organizasyonu, yarın çeyrek final maçlarıyla Ankara'da başlıyor.

Haberin Devamı

Sekizli Final'de mücadele edecek takımlardan Adana BOTAŞ, Konak Belediyesi ve Galatasaray Odebank'ın antrenörleri, oyuncuları ve Türkiye Basketbol Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, 7-11 Ocak tarihlerindeki organizasyona ev sahipliği yapacak Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Adana BOTAŞ Başantrenörü Aziz Akkaya, toplantıda yaptığı konuşmada, heyecanlı olduklarını belirterek, "Dört kez final oynadım, bir tane bile kupa alamadım. Kazanamadığım tek kupa bu. Bu kupayı kazanmak zor. Önümüzde 3 galibiyetle alınabilecek bir kupa var ve tek amacımız bunu başarmak" diye konuştu.

Konak Belediyesi Başantrenörü Erman Okerman ise organizasyona katılmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve şunları söyledi:

"Yeni katılan takımların ilk 8'e kalmaları yaygın bir şey değil ama biz bunu başardık. Yapabilirsek bir tur daha atlamak istiyoruz. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek amacındayız. Adana BOTAŞ çok köklü bir takım. Oldukça zor bir maç bizi bekliyor. İyi olan kazansın. Tüm takımlara başarılar diliyorum."

Galatasaray Odeabank cephesi

Haberin Devamı

Galatasaray Odebank Başantrenörü Ekrem Memnun, kupayı 4 sezondur üst üste kazandıklarını ifade ederek, "Bu yıl da kupayı müzemize götürmek istiyoruz. Kupayı kazanmak için yeterli bilgi, güç ve motivasyona sahibiz. Sakatlıklarımız yüzünden 1,5 yıllık süre içinde sahaya tam kadro çıkamadık ama 5 kişi de kalsak yine de mücadele ederiz" diye konuştu.

Beşiktaş ile yapacakları çeyrek final maçının önemine değinen sarı kırmızılı takımın kaptanı Ayşe Cora ise maçı derbi olarak değerlendirdiklerini ve sakatlıkların engel teşkil etmediğini kaydetti. Yeni yılın, sakatlıkların olmadığı iyi bir yıl olması temennisinde bulunan federasyon yönetim kurulu üyeleri, Spor Toto Türkiye Kupası maçlarının kardeşlik ve centilmenlik havasında geçmesini, tribünlerin basketbolseverlerle dolu olmasını ümit ettiklerini söylediler.

Ankara Spor Salonu'nda yarın yapılacak çeyrek final maçlarıyla başlayacak Sekizli Final organizasyonunda Adana BOTAŞ, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank, Kayseri KASKİ, Konak Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi mücadele edecek. Kupada yarın Konak Belediyesi ile Adana BOTAŞ saat 17.30'da, Galatasaray Odeabank ile de Beşiktaş saat 20.00'de karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!