Türkiye Kupası kurasını biz çektik

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Kupası kurasını biz çektik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2011 00:00

Ankaragücü, Karabük, Mersin İY, G.Antep Belediye ve Bugsaş kuraya katılmadı. Yöneticisi bulunmayan kulüplerin kurası için gazetecilerden yardım istendi.

Haberin Devamı

FUTBOLDA 50. Türkiye Kupası’nın 3. tur kuraları dün İstanbul’da çekildi. Ataköy Olimpiyatevi’nde yapılan kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu  (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Üstündağ ve kulüp temsilcileri katıldı. Ancak bazı kulüpler, kura çekimine temsilci göndermedi. Bunun üzerine salonda bulunan gazetecilerden yardım istendi. Hürriyet foto muhabiri Emre Oktay, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor adına numara seçti. Bank Asya 1. Lig temsilcisi, bu kura sonucu Beşiktaş ile eşleşti. İki takım, geçtiğimiz sezon da kupada birbirine rakip olmuştu. G.Antep Belediye, grup maçlarına Beşiktaş’ı 1-0 mağlup etmiş, çeyrek finalde ise rakibini 5-0 ve 3-0’lık skorlarla yenen siyah beyazlılar tur atlamıştı.

Bu eşleşme dışında, yine yönetici göndermeyen Kardemir Karabükspor, Ankaragücü, Mersin İdmanyurdu ve Bugsaşspor’un kuralarını da sunucu Roksan Kunter ile salondakiler çekti.

Haberin Devamı

G.Saray’ı Adana’ya bekliyorlar

KUPAYA bu turdan itibaren katılacak dört büyüklerin tamamı, alt liglerden takımlarla eşleşti. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile eşleşen Beşiktaş’ın yanı sıra, Fenerbahçe, Konya Torku Şekerspor’a, Galatasaray, Adana  Demirspor’a, Trabzonspor ise  Güngörenspor’a rakip oldu. Dört büyüklerin hepsi maçlarını sahasında oynayacak.

Ancak Adana Demirspor’u temsilen kura çekimine katılan Selahattin Aydoğdu, Galatasaray ile Adana’da oynamak istediklerini açıkladı. Güney ekibinin temsilcisi, “İnşallah Fatih Hocam’a da bu isteğimizi gündeme getireceğiz. Adana, G.Saray’ı çok özlemiş. Bu teklifimizi kabul ederse seviniriz” ifadelerini kullandı. Galatasaray İdari Menajeri Cenk Ergün de “Kura sonucuna göre İstanbul’da oynayacağız. Ama Adana’da oynama taleplerini yönetimimize ileteceğiz” şeklinde konuştu.

İlk maçlar 10-11-12 Ocak’ta

KUPADA 3. tur kura çekimine, 2. turu geçen 14 takım, 2010-2011 sezonu sonunda Spor Toto Süper Lig’de ilk 15 sırayı alanlar ve aynı sezon Bank Asya 1.Lig’den Spor Toto Süper Lig’e yükselen 3 takım katıldı.

Karşılaşmalar, kurada küçük numarayı çeken takımın sahasında ve tek maç eleminasyon sistemine göre oynanacak. Rakibini yenen 16 takım, bir üst kademeye  yükselecek. Maçlar, 10-11-12 Ocak tarihlerinde yapılacak. Normal süre berabere biterse, 15 dakikalık iki devre uzatma oynanacak. Uzatma sonunda da eşitlik bozulmazsa tur atlayan takım penaltılarla belli olacak.

Haberin Devamı

iŞTE 3. tur eşleşmeleri

F.Bahçe-Konya Torku Şeker
Galatasaray-Adana Demir
Beşiktaş-G.Antep Belediye
Trabzonspor-Güngören
Ankaragücü-Kasımpaşa
Çaykur Rize-Gaziantep
Bursaspor-Şanlıurfa
Bugsaş-Manisaspor

G.O.Paşa-MP Antalya
Adana-İstanbul BŞB
Eyüp-Eskişehirspor
K.Karabük-Ünyespor
Akhisar Bld.-Kayseri
Boluspor-Gençlerbirliği
Samsun-Orduspor
Mersin İY-Sivasspor

GÖREV MUHABİRİMİZE DÜŞTÜ

Foto muhabirimiz Emre Oktay’ın çektiği kura sonucu G.Antep Büyükşehir Belediye, Beşiktaş ile eşleşti.

Hasılatın % 60’ı galip takıma

KUPADA 3. tur maçlarında galip gelen takım yüzde 60, mağlup takım ise yüzde 40 hasılat alacak. Bu sezon, grup maçları formatından tek maç elemeye dönülmesi ile ödül sistemi de değişecek. Para ödülleri, önümüzdeki günlerde belli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!