Türkiye kaçıncı torbada?

Güncelleme Tarihi:

Türkiye kaçıncı torbada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 08:18

A Milli Futbol Takımımız'ın da katılacağı 2016 Avrupa Şampiyonası Finalleri'nin kuraları 12 Aralık'ta çekilecek. Ülkelerin UEFA sıralamasındaki yerlerine 4 torbaya ayrılacağı kurada Türkiye'nin kaçıncı torbada yer alacağı play-off maçları sonrası netleşecek.

Haberin Devamı

Türkiye'nin "en iyi üçüncü" kontenjanından katılmaya hak kazandığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) kura çekimi, 12 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Tarihte ilk kez 24 takımın katılımıyla düzenlenecek şampiyonanın kura çekimi, turnuvaya ev sahipliği yapacak Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilecek. Ülkelerin UEFA sıralamasındaki yerlerine göre 4 torbaya ayrılacağı kurada, Fransa doğrudan A Grubu'nda, son şampiyon İspanya da direkt olarak birinci torbada yer alacak.

Türkiye kaçıncı torbada

MAÇLAR 4'ERLİ 6 GRUPTA OYNANACAK
Gelecek yıl 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek EURO 2016'da takımlar, dörderli 6 gruba ayrılacak. Gruplarda rakipleriyle birer kez karşılaştıktan sonra ilk iki sırayı alan ekipler, adlarını ikinci tura yazdıracak. En iyi 4 grup üçüncüsü de ikinci turda mücadele etme hakkı kazanacak. İkinci tur, çeyrek final, yarı final ve final mücadelesi tek maç üzerinden yapılacak.

Haberin Devamı

EURO 2016'da karşılaşmalar, Fransa'nın Paris, Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marsilya, Saint-Denis, Nice, Saint-Etienne ve Toulouse şehirlerinde oynanacak. Paris'te 12 Aralık Cumartesi günü yapılacak EURO 2016 Finalleri kura çekimi, TSİ 19.00'da başlayacak.

Türkiye kaçıncı torbada

GRUPLARDAN 19 TAKIM GELDİ
Fransa'nın doğrudan yer aldığı EURO 2016'da, Türkiye'nin yanı sıra Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Belçika, Galler, İspanya, Slovakya, Almanya, Polonya, İngiltere, İsviçre, Kuzey İrlanda, Romanya, Avusturya, Rusya, İtalya, Hırvatistan, Portekiz ve Arnavutluk elemelerde başarılı olarak katılım hakkı elde etti.

PLAY-OFF'TAN 4 TAKIM GELECEK
İki maç üzerinden oynanacak play-off turunun ardından da Bosna Hersek, Ukrayna, İrlanda Cumhuriyeti, Slovenya, Macaristan, İsveç, Norveç ve Danimarka arasından rakiplerini eleyen 4 ülke, Fransa bileti alacak. Elemelerde play-off turu kurası, 18 Ekim Pazar günü İsviçre'nin Nyon kentinde TSİ 12.20'de yapılacak. Play-off maçları ise 12-14 ve 15-17 Kasım tarihlerinde oynanacak.

Haberin Devamı

Türkiye kaçıncı torbada

TÜRKİYE KAÇINCI TORBADA?
Play-off turunda seribaşı statüsündeki takımların en az üç tanesinin tur atlaması halinde A Milli takım 4. torbada kalacak. Gerçekleşecek eşleşmelere göre, Türkiye'nin 3. torbada yer alma ihtimali de var.

ÜÇ TAKIM BİZDEN GERİDE
UEFA ülkeler sıralamasında İrlanda Cumhuriyeti, Norveç ve Slovenya bizden geride bulunuyor. Seribaşı olmayıp puan olarak bizden önde olan tek ekip ise Danimarka. Play-off turunda Bosna, Ukrayna, İsveç ve Macaristan seribaşı statüsünde olacaklar ve rakipleri Danimarka, İrlanda, Norveç ya da Slovenya'dan biri olacak. Seribaşı takımların tamamının UEFA puanı Türkiye'den daha iyi durumda.

Haberin Devamı

3. TORBAYA NASIL YÜKSELİRİZ?
İrlanda, Norveç ve Slovenya üçlüsünden iki tanesi seribaşı ekipleri devirip turnuvaya katılmayı başarırsa, Türkiye 12 Aralık 2015'teki kura çekimine 3. torbadan katılma hakkı kazanacak. Danimarka'nın seribaşı rakibini eleyip elememesi ise Türkiye'nin konumunu etkilemiyor. Eğer İrlanda, Norveç ya da Slovenya'dan en az iki tanesi play-off turunda rakibini elerse Türkiye iki basamak yükselecek ve kendisini 3. torbada bulacak. (NTV Spor)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!