Türkiye de kupada

Güncelleme Tarihi:

Türkiye de kupada
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünya Kupası heyecanının sürdüğü Fransa'da bir başka futbol şöleni de Eifel'in gölgesinde yaşandı. Yazarımız Hulki İlgün, Türkiye-Brezilya maçını yönetti...

Biz de varız

Bir yanda 20. yüzyılın son Dünya Kupası, bir yanda Eifel Kupası. Brezilya'sından Fransa'sına, İtalya'sından Arjantina'sına, Almanya'sından Nijerya'sına kadar dünyanın dört bir yanından Fransa'ya akın eden takımların içinde artık Türkiye'miz de var.

Fırtına gibi takım

Dünya Kupası'nın başlamasıyla birlikte Paris'te elçilikler arasında Eifel Kulesi altında düzenlenen şampiyonada Türk takımı grubundaki maçlarında fırtına gibi esti. İtalya'yı 5-0, Fransa'yı 2-0, İsviçre'yi 1-0 yenip Brezilya ile 2-2 berabere kalan takımımız iddiasını sürdürüyor.

Dev maçı yönetti

İşte ben Hürriyet temsilcisi olarak, bu muhteşem kupanın en önemli Türkiye-Brezilya karşılaşmasını yönetmenin zevkini yaşadım. Başta Paris Büyükelçimiz sayın Sönmez Köksal ve saygıdeğer eşleri, aynı zamanda Türk sanat dünyasının kraliçesi Filiz Köksal (Akın) olmak üzere, ellerinde ay yıldızlı bayraklarımızla yüzlerce de Türk vatandaşımız bu maçı izledi.

Eifel'i çınlattılar

Brezilya takımında takma isimleriyle Ronaldo ve Leonardo'nun attığı gollere karşılık Türk takımında da Şifo ve Hakan Şükür iki gol atarak dostluk maçının berabere kalmasını sağladılar. Maçı izleyen taraftarlarımız, gollerimizi gördükçe ‘‘Türkiye Türkiye’’ sesleriyle Eifel Kulesi'ni çın çın çınlattılar.

Ünlüler sahadaydı

Hulki İlgün’ün yönettiği Türkiye Brezilya maçının oyuncuları da ünlü futbolcuların isimlerini taşıyor.

Fransız TV'sinde

Türkiye ve Brezilya takımlarının Eifel de oynadığı önemli karşılaşmanın sonunda Fransız televizyonu maçı başarı ile yöneten yazarımız Hulki İlgün ile röportaj yaptı.

İlgün'e takdir

Yazarımız Hulki İlgün Eifel Kupası'nda Türkiye-Brezilya maçını yönetirken, Fransa emniyet teşkilatının yakın koruması altındaydı ve yönetimiyle takdir topladı.

Köksal çiftinin ilgisi

Dünya Kupası Fransa'nın çeşitli kentlerinde şahane karşılaşmalarla devam ediyor. Bu arada Paris'teki elçilikler arasında oynayan Eifel Kupası maçları da büyük ilgiyle izleniyor. Büyükelçimiz Sönmez Köksal ve saygıdeğer eşleri sefiremiz Filiz Köksal (Akın) yoğun elçilik görev trafiği arasında bir yanda dünya kupasını, öte yanda Eifel Şampiyonasını da ilgiyle izliyorlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!