Türkiye Boks Federasyonu'nda çifte skandal

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Boks Federasyonunda çifte skandal
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 11:47

Boks Federasyonunun, AIBA’nın Dünya Şampiyonası’nda ismen görevlendirdiği Uluslararası hakemimiz Arkadi Sefa Nar’ın davet yazısını sumenaltı ettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Boks Federasyonu bununla da yetinmeyerek AIBA’ya “davet edeceğiniz hakemin kim olacağını siz değil ben tayin ederim” şeklinde bir de talihsiz yazı gönderdi.

ARKADİ SEFA NAR, DÜNYA DÖVÜŞ OYUNLARI’NDA GÖREV YAPACAKTI

7 yıl önce Avrupa (EABA), 5 yıl önce de Dünya (AIBA) kokartlı uluslararası hakem, Polis Akademisi ve ODTÜ mezunu İngilizce bilen Arkadi Sefa Nar, Rusya’daki şampiyonaya AIBA Başkanı imzası ile davet edildiğini tesadüfen öğrendi. AIBA hakem tayini bürosundan aranan yetenekli genç hakemimize 18-24 Ekim tarihlerinde St.Petersburg’da yapılacak Dünya Dövüş Oyunları’nın boks dalında görev yapacağı, ancak geliş-dönüş tarihlerinin neden 5 Eylül’e kadar bildirilmediği sorulunca olay ortaya çıktı. Uluslararası hakemimiz Arkadi Sefa Nar’a iki gün önce AIBA’dan gelen son yazıda ise Federasyonun gönderdikleri maillerine yanıt vermemesi üzerine bu şampiyonaya başka bir ülkeden hakemin tayin edildiği bildirildi.

Boks Federasyonumuzun tüm masrafları AIBA tarafından karşılanacak ve böylesine önemli bir şampiyonaya davet edilen hakemimize bu görevlendirmeyi yapmaması Dünya Boks Birliğinde büyük bir skandal olarak yorumlandı. Başbakan R.Tayyip Erdoğan, “Biz Olimpiyat insanı yetiştireceğiz” derken, Boks Federasyonunun bu tutumunun kesilecek faturası merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

BOKS FEDERASYONU, İNTERNET SİTESİNDEN IOC BAŞKANINA KARŞI ADAYI DESTEKLEDİ

Boks Federasyonu 2020 Olimpiyat kenti seçimi öncesi gözden kaçan büyük bir skandala daha imza attı. Türk delegasyonunun seçim politikasını ve stratejisini adeta hiçe sayarak bir yerde devletin olan (www.turkboks.gov.tr) Boks Federasyonu resmi internet sitesinde Montreal’de eskrim dalında Olimpiyat şampiyonu olarak ilk IOC başkanı seçilen 59 yaşındaki Alman Thomas’a karşı Tayvanlı olan AIBA Başkanı Dr.Ching Kuo Wu’ya resmen destek yazısı yayınlamasının yanı sıra açılan test oylamasında da yardımcı oldu. 2020 İstanbul’un oylamasından önce ve sonrasında da devletin resmi internet sitesinde bu yazıların yer almasının ne denli İstanbul’un oylamasına etki yapabildiği de tartışma konusu oldu. IOC seçiminden önce Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Görgeç’in devletin internet sitesinden desteklediği Tayvanlı aday Ching Kuo Wu ilk turda elenmişti.


İşte o yazı;

Haberin Devamı

Türkiye Boks Federasyonunda çifte skandal




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!