Türkiye 3 - 1 Kazakistan

Güncelleme Tarihi:

Türkiye 3 - 1 Kazakistan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 16:56

A Milli Takım, Euro 2016 A Grubu eleme maçında Kazakistan'ı 3-1 mağlup ederek hem ilk galibiyetine hem de ilk 3 puanına ulaştı. Ancak Volkan Demirel'in ısınmaya çıktığında taraftardan kendisine gelen protestoya tepki göstererek stadyumu terk etmesi adeta şok etkisi yarattı. Karşılaşmanın son dakikalarında Kazakistan ceza sahasında yerde kalan Arda Turan'ın hakemden aldatmaya yönelik hareketten dolayı sarı kart görmesi de tüm yaşananlara tuz biber ekti. Arda, 28 Mart'ta oynanacak kritik önemdeki Hollanda maçında cezalı olduğu için forma giyemeyecek. A Milli Takımı gruptaki ilk galibiyetine taşıyan golleri 26. ve 29. dakikada Burak, 82. dakikada ise Serdar Aziz kaydetti. Kazakistan'ın tek sayısı ise 87'da Smakov'dan geldi.

Haberin Devamı

Türkiye 3 - 1 Kazakistan



Stat: Türk Telekom
Hakemler: Aleksei Eskov, Dmitri Mosyakin, Valeri Danchenko (Rusya)
Türkiye: Volkan Babacan, Ozan Tufan, Serdar Aziz, Semih Kaya, Caner Erkin, Selçuk İnan, Volkan Şen (Dk. 81 Gökhan Töre), Arda Turan, Olcay Şahan (Dk. 85 Mehmet Ekici), Umut Bulut (Dk. 74 Mehmet Topal), Burak Yılmaz
Kazakistan: Mokin, Gurman, Abdulin (Dk. 76 Maliy), Logvinenko, Lunin (Dk. 73 Schetkin), Tagybergen, Smakov, Shomko, Konysbaev, Islamkhan, Khizhnichenko (Dk. 82 Nurgaliyev)
Goller: Dk. 26 (Penaltıdan) ve Dk. 29 Burak Yılmaz, Dk. 82 Serdar Aziz (Türkiye), Dk. 87 Smakov (Penaltıdan) (Kazakistan)
Sarı kartlar: Dk. 7 Burak Yılmaz, Dk. 87 Mehmet Topal, Dk. 90 Arda Turan (Türkiye), Dk. 90+6 Nurgaliyev (Kazakistan)


FOTO GALERİ / EMRE OKTAY VE ADEM KABAYEL'İN OBJEKTİFİNDEN


KAZAKİSTAN GOLÜ PENALTIDAN BULDU
86. dakikada ceza sahamız içinde gelişen pozisyonda Mehmet Topal'ın Kazak oyuncuya yaptığı müdahaleye orta hakem penaltı dedi. Topun başına geçen kaptan Smakov golü buldu ve skoru 3-1'e getirdi.

SERDAR İLK MİLLİ MAÇINDA GOLÜNÜ ATTI
83. dakikada Gökhan Töre'nin sağ kanattan kullandığı kornerde ön direkte kafayı vuran Serdar Aziz golü buldu ve skoru 3-0'a taşıdı.

Haberin Devamı


VOLKAN STADYUMA GERİ DÖNDÜ
Karşılaşma başlamadan önce ısınma hareketleri yaparken taraftarlarla gerilim yaşayan ve stadyumu terk eden Volkan Demirel, maçın ilk yarısının son dakikalarında Fenerbahçe'den takım arkadaşı Emre Belözoğlu ile stadyuma geri döndü. İkili soyunma odalarının bulunduğu bölgeden stadyuma giriş yaptı.

BURAK 2. GOLÜ DE BULDU
29. dakikada sol kanattan Kazakistan ceza sahasına doldurulan topu Volkan Şen indirdi. Burak gelişşine vurdu ve farkı 2'ye çıkardı.

GOL PENALTIDAN BURAK'TAN
25. dakikada topla ceza sahasında buluşan Burak defans oyuncusunun müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Burak golü buldu ve Milli Takım'ı 1-0 öne geçirdi.

VOLKAN DEMİREL STADYUMU TERK ETTİ
Maç öncesi ilk 11'de yer alan kaleci Volkan Demirel, ısınma hareketleri için sahaya çıktığında taraftarlardan ıslıklar ve protesto oldu. Bu duruma tepki gösteren Volkan eldivenlerini çıkartarak soyunma odasının yolunu tuttu. Burada da sakinleşmeyen Volkan daha sonra TFF'ye ait bir araçla evine döndü.

GÖKHAN GÖNÜL KADRODAN ÇIKARTILDI
Fatih Terim'in dün basın toplantısında açıkladığı Kazakistan maçında sahada olacak ilk 11'de yer alan Gökhan Gönül sakatlığı sebebiyle son dakikada kadrodan çıkartıldı.


MAÇ ÖNCESİ...
A Grubunda oynadığı 3 karşılaşmada galibiyetle tanışamayan A Milli Takım, ilk maçında İzlanda'ya deplasmanda 3-0, 2. maçında ise Şükrü Saraçoğlu'nda Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 mağlup olmuştu. Milliler Letonya deplasmanından ise 1-1'lik eşitlikle dönmüştü.

Haberin Devamı

Türkiye A Grubu'nda 1 puanla son sırada yer alıyor.

Rakibimiz Kazakistan da Türkiye ile aynı durumda. İlk maçında evinde Letonya ile golsüz berabere kalarak 1 puan alan Kazaklar, daha sonra Hollanda'ya deplasmanda 3-1, Çek Cumhuriyeti'ne ise evinde 2-1 mağlup olmuştu.

Kazakistan şimdiye kadar ki en farklı mağlubiyetini Türkiye karşısında 8 Haziran 2005 tarihinde (6-0) aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!