Türk yemekleri harika

Güncelleme Tarihi:

Türk yemekleri harika
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2011 13:56

Anadolu Efes'in bu sezon NBA'den kadrosuna kattığı Sasha Vujacic, insanların hiçbir işi yarım yapmaması gerektiğine inandığını ifade ederek, “O yüzden Anadolu Efes ile sezon sonuna kadar anlaştım” dedi.

Vujacic, iyi bir organizasyonu olan, hedefleri, başarıları olan büyük bir kulübe geldiğini ifade ederek, “Öncelikle tercihim bu nedenle oldu. Hayatınızda hiçbir şeyi yarım yapmamalısınız, onun için buraya yüzde yüz geldim ve bu yüzden sene sonuna kadar buradayım” diye konuştu.

NBA'de kontratının olmadığını, birkaç yerden daha transfer teklifi aldığını, ancak bunları konuşmanın doğru olmadığını anlatan Sloven yıldız, “Artık başka bir şey düşünmüyorum. Sadece Anadolu Efes'in hedefleri benim için önemli. Önümüzde uzun bir sezon var” ifadelerini kullandı.

“Williams ile karşılıklı oynamak eğlenceli olacak”

Vujacic, Beşiktaş Milangaz'ın lokavt bitine kadar NBA'den transfer ettiği Deron Williams ile Beko Basketbol Ligi'nde karşılaşmanın eğlenceli olacağını söyledi.

Williams'ın çok iyi bir point guard olduğunu kaydeden Sasha Vujacic, “Çok tecrübeli büyük bir oyuncu. Semih ile birlikte aynı takımda olması, onun daha iyi oynamasını sağlıyor olabilir. Şu anda ayakları ve oyunu daha hızlı. O yüzden Beşiktaş Milangaz'da çok iyi oynuyor” şeklinde konuştu.
Vujacic, Williams'la karşılıklı oynayacak olmalarıyla ilgili olarak da “İyi bir eğlence olacak, çünkü o da kazanan bir oyuncu” dedi.

“Türkiye ligi en üst seviyede”

Vujacic, Beko Basketbol Ligi'nin geçmişini bilmediğini, ancak şu anda zor ve en üst seviye bir lig olduğunu dile getirdi.
Anadolu Efes olarak yeni bir takım olduklarını ve oyuncuların birbirlerini yeni yeni öğrendiğini kaydeden Vujacic, “Alışma devresindeyiz. Uyum sorunu yaşamıyoruz. İlerleyen zaman ne olacağını gösterecek ama şampiyonluk konusunda net bir şey söylemem doğru olmaz. Hedefimiz tabii ki en üstte olmak” ifadesini kullandı.

Vujacic, THY Avrupa Ligi'ndeki hedefleriyle ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:
“Öncelikle Türk Hava Yolları ile uçmak çok keyifli benim için. Hatta Miles and Miles kartım da var. THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'in bu sene İstanbul'da yapılacak olması ayrı bir motivasyon benim için. NBA'den sonra Avrupa Ligi gerçekten çok kaliteli ve kuvvetli bir lig. Ayrıca her maç daha fazla Anadolu Efes taraftarlarını salonda görmek istiyorum.”

Lakabı "makine"

Vujacic, NBA'deki lakabının 'Makine' (The Machine) olduğunu ve bu ismi kendisine NBA'deki yorumcuların verdiğini söyledi.

Los Angeles Lakers'da oynarken maçlarda hem savunmada hem de hücumda çok gayretli performans gösterdiğini anlatan Sloven oyuncu, “İyi oynuyordum ve uzun süre alıyordum. Yorumcular bana bu ismi taktılar, daha sonra bu herkese yayıldı ve kabul gördü” diye konuştu.

Trafikten şikayetçi değil

Vujacic, Türkiye'de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Buraya geldiğimde herkes bana karşı çok sıcak kanlıydı, yardımcı oldu. Kulübün birinci kişisinden son kişisine kadar herkes bana gerekli yardımı gösterdi ve göstermeye devam ediyor. Bu beni gerçekten mutlu ediyor” dedi.

Türkiye'deki diğer yabancı sporcular gibi trafikten şikayet etmeyen yıldız basketbolcu, “Kulübe yakın bir yerde ev tuttum. Çünkü buraya basketbol oynamaya geldim. Trafik gibi bir sorun yaşamıyorum. Şehir merkezine veya trafiğin olduğu yere giderek bir şey yapacak değilim” ifadesini kullandı.

“Türk yemekleri harika, iki kilo aldım”

Vujacic, Türk yemeklerini çok sevdiğini ve geldiğinden bu yana iki kilo aldığını, ancak bunu sorun etmediğini söyledi.

Türk yemeklerini herkes et ağırlıklı olarak bildiğini dile getiren Vujacic, “Ancak balık da inanılmaz. Tatlılar çok iyi, bütün yemekler çok iyi” dedi.

“Bebek semti inanılmaz”

Vujacic, İstanbul'da Bebek semtini çok beğendiğini ifade ederek, “Hayatımda çok yer gezdim gördüm ama Bebek semti beklediğimin çok üstünde çok güzel bir yer. İnanılmaz güzel bir bölge. Zaten Türkiye tarihsel ve doğal güzelliğe sahip bir ülke. Şu ana kadar çok zamanım olmadı ama ilk fırsatta buraları göreceğim” şeklinde konuştu.

Türkiye'ye gelmeden önce sosyal paylaşım siteleri facebook ve twitter'daki kişisel sayfalarını kapattığını anlatan Vujacic, “Ancak Türkiye'nin güzelliklerini gördüm ve burada yaşadıklarımdan çok memnun kaldım. Hayranlarıma Türkiye'yi anlatmak ve yaşadıklarımı paylaşmak için yeniden facebook ve twitter sayfalarını aktif hale getirdim” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!