Türk Telekom'da büyük değişiklik

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekomda büyük değişiklik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2014 10:46

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Türk Telekom, yeni sezonda hazırlıklarına 12 Ağustos'ta başlayacak.

Haberin Devamı

Geçen sezondan sadece Cemal Nalga, Ümit Sonkol ve Pertev Özgüner'i kadrosunda tutan başkent ekibi, Barış Ermiş, Micheal Roll, Milovan Rakovic gibi önemli oyuncuların da bulunduğu 8 isimle anlaşma sağladı.

Türk Telekom, A Milli Takım Dünya Şampiyonası aday kadrosunda yer alan Barış Ermiş ve Evren Büker'in yanı sıra geçen sezonu Royal Halı Gaziantep Basketbol'da tamamlayan Murat Göktaş'ı renklerine bağlayarak yerli rotasyonuna takviye yaptı.

Barış Ermiş, geçen sezonu Royal Halı Gaziantep'tee 10,1 sayı ortalamasıyla tamamlarken, 5,6 ortalamasıyla da asist krallığında üçüncü sırada yer almıştı. Aynı kategoride 5,2 ortalamayla beşinci sırada yer alan Evren Büker ise 9,9 sayı ortalaması ile TOFAŞ'ın skor liderlerinden biri olmuştu.

Yabancı rotasyonuna tecrübeli isimler

Türk Telekom, THY Avrupa Ligi ve ULEB Avrupa Kupası tecrübesi bulunan oyuncuları kadrosuna kattı. Başkent temsilcisi, Montepaschi Siena'dan Joshua Carter, CAI Zaragoza'dan Michael Roll ve Ben McCauley, Joventut Badalona'dan Devoe Joseph ve Triumph Lyberty'den Milovan Rakovic'i transfer etti.

Özellikle dış atışlardaki başarısıyla tanınan Joshua Carter, geçen sezon 3 sayılık atışlarda yüzde 40 ile oynarken, sezonu 10,8 sayı ortalamasıyla tamamladı. Micheal Roll ise İspanya Ligi'nde sezonu 10 sayı, 2,2 asist ortalamalarıyla oynamıştı.

Avrupa'nın "sert uzunlarından" biri olarak bilinen Milovan Rakovic ise THY Avrupa Ligi'nde Montepaschi Siena ve Zalgiris Kaunas formalarıyla geçirdiği sezonlarda adından sıkça söz ettirmişti.



"İyi bir takım kimyası yakalayacağımızı düşünüyorum"

Türk Telekom Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, yapılan transferlerle kadroda önemli bir revizyona gittiklerini belirterek, "Geçen sezonun sonunda aldığımız başarılı sonuçları, yeni sezonun tamamına yaymak en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor" dedi. A Milli Takım'da oynamış isimler ve THY Avrupa Ligi'nde defalarca forma giymiş tecrübeli oyuncularla kadrolarını güçlendirdiklerinin altını çizen Erdoğan, "İyi bir takım kimyası yakalayacağımızı düşünüyorum. 2014-2015 sezonunda yepyeni kadromuzla ligi üst sıralarda bitireceğimize inancım tam" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!