Türk sporunda parlayan Işık

Güncelleme Tarihi:

Türk sporunda parlayan Işık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2009 00:00

FMV Işık Spor Kulübü, eğitimin yanı sıra sporumuza tesisleri ve sporcularıyla, basketbol, yüzme ile voleybol dallarında olimpiyatlara dek ulaşan başarıya imza atıyor.

FMV Işık Okulları ve FMV Işık Spor Kulübü birlikteliği, yetiştirdiği gençlerle Türk sporuna yeni değerler katıyor. Okula dayalı bir kulüp olarak Türkiye'de eğitimin yanı sıra Türk sporuna tesisleri ve sporcuları ile basketbol, yüzme ve voleybol dallarında olimpiyatlara dek ulaşan bir başarıya imza atıyor. Türkiye'nin en iyi alt yapı okul kulüplerinden biri olan FMV Işık Spor, geçtiğimiz günlerde basketbolda küçük, yıldız ve genç takımlarda İstanbul şampiyonu olma başarısı gösterdi.

Başkan Dr.Özge Sezerman, Feyziye Mektepleri Vakfı olarak eğitimde yüzyılı aşan ve Türkiye'nin aydınlanmasına hizmet eden gençler yetiştirme deneyimini, 1998 yılında FMV Işık Spor Kulübü'nü kurarak ülke sporuna da yönlendirdiklerini söyledi. Sezerman şöyle devam etti:

"Çalışmalarına FMV Işık Okulları öğrencilerine düzenlediği spor okulları ile başlayan Işık Spor, 11 yıl gibi çok kısa bir süre içersinde vakfın eğitim kadrosundan aldığı destekle üstün başarılı onlarca milli sporcu ile gurur duyma noktasına geldi. Başarılı sporcularımıza başarı oranları göz önünde tutularak okulumuzda spor bursu veriliyor."

Seden'in eseri


FMV Işık Spor Kulübü'nde 2. Lig'de mücadele eden ve başlarında Türk basketbolunun unutulmaz duayenlerinden genel kaptan Önder Seden'in bulunduğu basketbol A takımı, mütevazı kadroları ile gönülleri fethediyor. Geçtiğimiz sezonlarda Beko Basketbol Ligi'ne çıkmayı son maçlarda kaybeden Işık Spor'un kadrosunda alt yapıdan gelen 4 oyuncu yer alıyor.

FMV Işık Spor Kulübü'nde yüzme sporunun da ayrı bir önemi var. 1997 yılında havuz vardı, sporcu yoktu. 11 yılda yüzmeyi öğrendiler, rekorları kırdılar, milli takıma yükseldiler, olimpiyatlarda yarıştılar. Üç yüzücüsü de bursla ABD'de eğitimlerini ve spor yaşantılarını sürdürüyor.

Başkan Dr.Özge Sezerman hedefleri arasında tenis sporunda bir TED ve bir ENKA gibi ekol olmak yer aldığını söyledi. Sezerman, mayıs ayındaki "100 Yıllık Okullar Spor Şöleni"nin bu yıl 7'ncisini düzenleyeceklerini de belirtti.

İŞTE GURUR TABLOSU

2003: FMV Ayazağa Işık İlköğretim Okulu Küçük Erkekler Basketbol Türkiye üçüncüsü.

2004: FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi Genç Erkekler Yüzme Türkiye şampiyonu.

2004: 50 m kelebekte Hasan Yiğit Özer İspanya'da Okullararası Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda dördüncü.

2006: FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi Genç Erkek Yüzme Takımı Türkiye şampiyonu.

2006: FMV Ayazağa Işık İlköğretim Okulu Yıldız Basketbol Takımı Türkiye şampiyonu.

2002-2009: FMV Ayazağa Işık İlköğretim Okulu küçük erkek, küçük kız, yıldız erkek, yıldız kız yüzme takımları Türkiye şampiyonu.

2003-2009: FMV Ayazağa Işık İlköğretim Okulu küçük ve yıldız erkeklerde İstanbul Basketbol şampiyonu.

2007: FMV Işık Spor Kulübü Yıldız Basketbol Takımı Türkiye üçüncüsü. Yüzmede yaş gruplarında Türkiye şampiyonu.

2007-2009: FMV Işık Spor Kulübü Yüzme Takımı, Açık Yaş'ta Türkiye üçüncüsü.

2008: Alt yapıdan yetişen milli yüzücü Ediz Yıldırımer, Pekin Olimpiyatı'nda ülkemizi temsil etti. Kevin Kapsar, FMV Işık Spor Okulları’ndan yetişerek Basketbol Yıldız Milli Takım Kaptanı olma başarısı gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!