Türk spor tarihinde bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Türk spor tarihinde bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2013 18:08

Türk spor tarihinde ilk kez, takım sporlarında sekiz Türk Voleybol takımı bir üst tura çıktı.

Haberin Devamı

Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Eczacıbaşı Vitra ve Vakıfbank Spor Kulüplerİ 6'lı play-off'a; Fenerbahçe Spor Kulübü CEV Kupasında yarı finale, İlbank Spor Kulübü Challenge Kupasında çeyrek finale yükseldiler.

Erkekler Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Arkas Spor Kulübü 6'lı play-off'a, Halkbank ve Maliye Milli Piyango Spor Kulüpleri Erkekler CEV Kupası'nda yarı finale, Galatasaray Spor Kulübü de Challenge Kupasında çeyrek finale çıktı.

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı Şampiyonlar Ligi 4'lü finalinin İstanbul'daki ev sahipliğini üstlenmiş olması nedeniyle, toplamda 9 takımla Avrupa'da yolumuza devam ediyoruz.

Şampiyonlar Ligi statüsü gereği 6'lı play-off'ta Eczacıbaşı Vitra ile Vakıfbank takımları karşı karşıya gelecek. İstanbul'da yapılacak 4'lü finalde takımlarımızdan biri, Galatasaray Daikin Voleybol takımımızla ilk gün yarı finalde karşılaşacak. Şampiyonlar Ligi finalinde mutlaka bir Türk takımı mücadele edecek.

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonlar Ligi Erkekler 6'lı play-off'ta ise Arkas Spor Kulübü, Polonya'nın Zaksa Kedzierzyn-Kozle takımı ile 4'lü finale çıkmak ve yoluna devam etmek için mücadele edecek.

Kadınlar CEV Kupasında Fenerbahçe Spor Kulübü yarı finalde yoluna devam ediyor. Erkekler CEV Kupasında Halkbank ve Maliye Milli Piyango Spor Kulüpleri yarı finalde rakiplerini eleme başarısını gösterirlerse, CEV Kupası finalini aralarında oynayacaklar.

Türkiye Voleybol Federasyonu, bu tarihi başarıyı kendilerine yaşattıkları için tüm takımları kutladığını ve bir üst turda ve sonrasında takımlara başarılar dilediğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!