Türk koçlar üzdü

Güncelleme Tarihi:

Türk koçlar üzdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2010 10:55

Almanya Beko Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Murat Didin'in ekibi Frankfurt Deutschebank Skyliners, evinde EWE Baskets Oldenburg'a 75-69 mağlup oldu.

Haberin Devamı

 Tolga Öngören'in takımı Ludwigsburg da deplasmanda Artland Dragons'a 77-56 yenildi.

Almanya Beko 1. Basketbol Ligi ekibi Frankfurt Deutsche Bank Skyliners, evinde ağırladığı EWE Baskets Oldenburg'a 75-69 yenilerek fırsat tepti. Antrenörlüğünü Murat Didin'in, yardımcı koçluğunu ise Engin Gençoğlu'nun yaptığı Frankfurt Deutsche Bank Skyliners, maçın bitimine 2 dakika kala farkı 3'e indirmesine rağmen eline geçirdiği fırsatı değerlendiremedi. Salondan yenilgi ile ayrılan Didin'in talebeleri tabelada 31 puanla 4. sırada yer alırken, Oldenburg aynı puanla averajla 2. sıraya yükseldi.

İLK YARIDA OLDENBURG ÇOK ÜSTÜNDÜ

Karşılaşmaya hızlı başlayan Oldenburg, Foster ve Gardner'in sayılarıyla ilk 5 dakikayı 7-4 önde kapadı. Çok top kaybı yapan Frankfurt ekibi sayı bulmaktada zorlmk çekince ilk periyot Oldenburg'un 20-14'lük üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyotta Frankfurt Allen ve Reese'nin sayılarıyla farkı kapatmaya çalışırken, Oldenburg üst üste bulduğu sayılarla tekrar üstünlüğü ele geçirdi. İlk yarıyı son Almanya şampiyonu Oldenburg 10 sayı farkla önde bitirdi.

Haberin Devamı

SON PERİYOTTA BÜYÜK HEYECAN

Frankfurt-Höchst Ballsporthalle'de 4 bin 780 seyircinin büyük bir heyecanla izlediği karşılaşmada Frankfurt Deutsche Bank Skyliners ikinci yarıya iyi başladı. Her iki ekipten gelen karşılıklı sayılarla üçüncü periyot sonunda fark tekrar 6'ya indi ve skor 51-57 oldu. Dördüncü çeyrekte ise Didin'in talebeleri coştu. Bu çeyrekte Allen'in iki faul atışından birini sayıya çevirmesiyle fark beşe indi: 59-64. Oldenburg'a karşı iyi bir defans uygulamaya başlayan Didin'in ekibi son iki dakikaya girilerken Jenkins'ten gelen üst üste iki basketle fark üçe indi: 63-66. Robertson'un üçlüğü çemberden dönünce Oldenburg hücmda sayı buldu ve farkı tekrar açtı. Son 50 saniyede Kaptan Roller'in üçlük denemesi de sonuç vermeyince, Oldenburg karşılaşmayı 75-69 kazanmasını bildi.

MURAT DİDİN "TEMPOYA AYAK UYDURUMADIK"

Frankfurt'ta Derrick Allen 26 sayı ile en skorer isim olurken, Reese 20, Calhoun 10 sayı atarak çift haneli sayılara ulaştılar. Oldenburg'ta ise maçın yıldızı Foster 23 sayı kaydetti. Karşılaşma sonunda adeta yıkılan Murat Didin, "İlk periyotta çok kötüydük. Daha sonra ise toparlanıp iyi bir defans taktiğiyle iyi bir oyun ortaya koyduk. 3 farka kadar indirdik. Ama gücümüz yetmedi. Oldenburg ise iyi oynadı. Tempolarına ayak uyuduramadık. Hem ofansif, hem de defansif bölgelerde çok hata yaptık" dedi.

Haberin Devamı

Frankfurt Deutschebank Skyliners, 22 Ocak Cuma günü Trier ile karşılaşacak. Höhst Ballsporthalle'deki karşılaşma saat 19.30'da başlayacak.

TOLGA ÖNGÖREN DE YENİLDİ

Almanya Beko Basketbol 1. Ligi'nde Play-Off'a kalmak için mücadele veren diğer Türk koçu Tolga Öngören'in takımı Ludwigsburg'da deplasmanda Artland Dragons'a 77-56 yenilerek taraftarlarını üzdü. EnBW Ludwigsburg, ilk yarıyı 35-31 önde kapamasına rağmen ikinci yarıdaki kötü oyunuyla 21 sayı farkla mağlup oldu.

Maçta oyuncularının istediği formu yakalayamadıklarını söyleyen Tolga Öngören, "Son maçlardaki şanssızlığımız bu maçta da sürdü. İlk yarıda iyi oynadık. İkinci yarıda ise oyuncularımı adeta tanıyamadım" dedi. 28 puanla 10. sıradaki yerini koruyan Ludwigsburg, 31 Ocak Pazar günü Phantom Braunschweig deplasmanına çıkacak. Karşılaşma saat 17.00'de başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!