Türk dünyası ve güreş ayrılmaz ikilidir

Güncelleme Tarihi:

Türk dünyası ve güreş ayrılmaz ikilidir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 15:40

16-17 yaşında yıldız sporcuların mücadele edeceği Türk Dünyası Güreş Turnuvası öncesi, eski şampiyonlar Mustafa Dağıstanlı, Yaşar Yılmaz ve Necdet Uçar 10 ülkeden katılacak 150 sporcuya başarı diledi.

Haberin Devamı

Türk Güreşi'ne çeşitli kademelerde pekçok hizmetler veren eski şampiyonlardan, geleceğin yıldızlarına destek. Bu yıl 8.'si yarın Burhan Felek 50. Yıl Spor Salonu'nda başlayacak ve 20 Mayıs Pazar günü sona erecek olan Türk Dünyası Güreş Turnuvası'nda 16-17 yaş grubu yıldız güreşçiler mücadele edecek.

Azerbaycan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Dağıstan, Tataristan, Makedonya, Bulgaristan, Ukrayna, Nahcivan ve Türkiye ile İstanbul Karması'ndan 150 sporcunun mücadele edeceği şampiyona öncesi Burhan Felek Volley Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey, "Türk Dünyası ve Güreş ayrılmaz ikilidir" dedi.

Mustafa Dağıstanlı, Yaşar Yılmaz, Necdet Uçar ve Müzahir Sille gibi şampiyonların iyi sporcu olmalarının yanı sıra camiayı birleştirici güçlerine de dikkat çeken Güzey, turnuvanın sponsoru Ümraniye Belediyesi'ne de teşekkür etti.

Haberin Devamı

Eski şampiyonlar Mustafa Dağıstanlı, Yaşar Yılmaz ve Necdet Uçar ise kendi spor yaşamlarından da örnekler verip, Türk Güreşi'nin artık tüm dünyada kabul gördüğünü, altyapıya verilecek önemin ise bu spor dalını hak ettiği yere getireceğine dikkat çekti. Efsaneler ayrıca bu türk turnuvaların Türk Dünyası'nda kardeşliği, birliği ve kaynaşmayı pekiştirdiğini belirterek, tüm sporculara başarı diledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!