Türk dostu Haye'nin şampiyonluk sırrı

Güncelleme Tarihi:

Türk dostu Hayenin şampiyonluk sırrı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 12:22

Dünya ağır siklet boks şampiyonu 2 metre 13 santimetre boyunda, 144 kiloluk dev Rus boksör Nikolai Valuev'i yenerek büyük ses getiren ve şampiyonluk kemerinin yeni sahibi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sevdalısı İngiliz boksör David Haye, bu dev karşılaşmaya havuzda çalırak hazırlandı.

Haberin Devamı

Efsane boksör Muhammed Ali'nin çalışma programını uygulayan Haye, düzenli olarak bir havuzun içinde çalıştı.

/images/100/0x0/55ea2837f018fbb8f86eba72

Haye'nin Valuev'i devirdiği müthiş maç / Video

Haye'nin Valuev'i devirdiği müthiş maç / Galeri

Klitschko'nun rakiplerini harcadığı maçlar / Video

HAYE'NİN SON MAÇI

Öte yandan David Haye'nin yeni rakibi de belli oldu. Haye kemerini korumak için Poto Rico'lu 37 yaşındaki boksör John Ruiz ile karşılaşacak. David Haye, Ruiz'den sonra ise 38 yaşındaki Ukraynalı boksör Vitali Klitschko ile maç yapacak.

HAYE'YE KKTC ŞORTUNU GİYDİRMEDİLER

Yaklaşık 15 bin kişinin canlı izlediği Valuev maçından zaferle ayrılan David Haye, her maçında giydiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bayrağı olan şortunu bu maçta giyemedi.

Haberin Devamı

KKTC'nin Girne şehrinin Ozanköy köyünde yaşayan ve antrenmanlarını burada sürdüren Haye, her fırsatta KKTC'yi ve Türk halkını çok sevdiğini dile getirdi. Fakat yeni şampiyon, maça KKTC bayraklı şort ile çıkmaması için aldığı tehditler, baskılar ve maçın bu şekilde yapılamayacağının belirtilmesi üzerine şortunda sadece İngiliz bayrağı ile maça çıktı.

/images/100/0x0/55ea2837f018fbb8f86eba74

DAVID HAYE

13 Ekim 1980'de İngiltere'nin başkenti Londra'da doğan David Haye, kariyerindeki merdivenleri hızla tırmandı. Toplam 24 maçın 22'sini nakavt olmak üzere 23'ünü kazanan Haye, 1 maçını da kaybetti.

"The Hayemaker" lakabı ile anılan 28 yaşındaki boksör, son 3 yldır antrenmanlarını, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne şehrindeki Ozanköy Köyü'nde sürdürüyor.

KKTC'yi ve Türk insanını çok seven Haye, verdiği bir röpotajda, ömrünün sonuna dek KKTC topraklarında yaşayacağını söyledi. Türkçe öğrenmek istediğini de belirten Haye, en sevdiği Türk yemeğinin kuru fasulye olduğunu ve bu yemeğin özellikle ağır idman dönemlerine çok uygun bir besin olduğunu ifade ediyor.

Haberin Devamı

ŞORTUNDA KKTC BAYRAĞI İLE DÖVÜŞÜYOR

Maçlarda giydiği şortunda KKTC bayrağı bulunan ve bunu KKTC'yi dünyaya tanıtmak için yaptığını söyleyen Haye, "KKTC bayrağı ile ringe çıkarak dünyaya vermek istediğiniz mesaj nedir?" sorusu üzerine de şu cevabı veriyor: "Ben her şeyden önce politikacı değil, bir sporcuyum. Spor yapmak insanların en doğal hakkıdır. Kendi ülkelerinde de yurt dışında da. Bu hak kesinlikle alınmamalıdır. KKTC'li sporculara uygulanan ambargolar bana anlatıldığında bunun bir insanlık suçu olduğunu düşünüyorum. Bu görüşlerimi her platformda da rahatça söylüyorum."

"CESARETİNİZ VARSA GELİN ÇIKARIN"

Bazı kişilerin, şortunda bulunan KKTC bayrağından dolayı kendisini İngiltere Boks Federasyonu'na şikayet ettiğini belirten Haye, bu olay karşısında şu açıklamayı yaptı: "Yaşadığım ülkenin şortuma işlenmiş bayrağı ile ringde dövüşmenin anormal yanı olamaz. Şortumda bir de İngiltere bayrağını taşıyorum. 'Orası tanınmamış bir ülkedir. KKTC bayrağı ile ringe çıkmak suçtur' dediler. Hatta tepkilerinde daha da ileri gittiklerinde, 'Cesaretiniz varsa KKTC bayraklı şortumu kendiniz çıkarın' dedim. Kimse cesaret edemedi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!