Turgay Şeren: Süren’e komisyon soku

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Süren’e komisyon soku
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 1999 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

G.Saray hisselerinin satışına oybirliği ile dur denildi

Sarı kırmızılı kulübün AIG ile olan anlaşmasında gerçekte bir hisse satışı yoktur. Yapılan iş hisse satışı görüntüsünün arkasında yüzde 40'la dolar bazında bir kredi kullanılmasıdır.

GALATASARAY Spor Kulübü'nde uzun zamandan beri süren bir tartışma var. Daha doğrusu tartışma değil de Faruk Süren ve yönetim kurulunun Galatasaray Genel Kurulu'na yutturmak istediği yabancı şirkete kulübün yüzde 42'lik hisselerinin satışı işlemleriydi. Bu yutturmaca Galatasaray Kongresi'nin son Olağanüstü Genel Kurulu'nda oluşturduğu 7 kişilik komisyon tarafından reddedildi ve sonuca bağlandı.

Bu 7 kişilik komisyon, Galatasaray duayenleridir beyler. Hepsi de kendi konularında belirli yerlere gelmiş kişilerdir. En mühimi; yüreklerinde Galatasaray'ı hissettikleri her hallerinden zaten belliydi. Ancak, son kez aldıkları bu karar, onların ne kadar Galatasaray'a bağlı olduklarını gösterdi. Doğrusu bravo.

7 SAYGIN İSİM G.SARAYLI

Şimdi isimlerini yazacağım bu 7 kişiyi Galatasaraylılar asla unutmamalı ve Galatasaray Tarihi'ne geçmeli. 1-Prof. Hayri Domaniç, 2-Prof. Oğuz İmregün, 3-Prof. Duygun Yarsuvat, 4-Prof. Hamdi Yasaman, 5- Yüksek Müh. Odalar Birliği 2. Başkanı Yavuz Zeytinoğlu, 6-Dr. Avukat Yiğit Okur, 7-Yeminli Mali Müşavir Refik Arkan.

Şimdi ayağınızı yere sıkı basın. Alınan karar oybirliği ile. Yani bu yukarıda isimlerini yazdığım 7 saygın Galatasaraylı, aynı ağızdan haykırmışlar: ‘‘AIG ile kulübümüz arasında imzalanan niyet mektubu, Galatasaray Spor Kulübü'nün menfaatlerine tamamen aykırıdır.’’ ‘‘Böyle bir anlaşmayı Galatasaray Spor Kulübü için kabul etmek tam bir felakettir’’ diyerek de ilave etmişler.

Şimdi nedir bu felaket, onu biraz deşelim.

- Niyet mektubunda yer alan hususların büyük bir bölümü Türk Ticaret Kanunu'nun emredici hükümlerine aykırıdır.

- AIG'nin kulübe ortak etmek istediği kurum, kendisine bağlı bir fon veya şirket olacaktır.

DEVAMI 26. SAYFADA



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!