Turgay Şeren: Moldovan + Oulare = 0

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Moldovan + Oulare = 0
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 1999 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Fenerbahçe, Gaziantepspor karşısında çok kötü oynadı. Ben geçen hafta İstanbulspor ile oynayıp, farklı kazandıkları maçı da izledim. O gün F.Bahçe bırakın 4 golü, 8 gol atabilirdi. Hep ne bekledik, dün akşam F.Bahçe bol gollü olmasa da iyi futbol oynayarak maçı kazanır. Ama olmadı. Olmamasının tabii bir sürü nedeni var. Önce Rıdvan'ın büyük ümit beslediği Moldovan. Sahada kıpırdamadı bu bir. Buna rağmen 3 tane net, ama net gol pozisyonu yakaladı. Bomboş, kaleci ile karşı karşıya, ya dışarı vurdu, ya kalecinin ellerine gitti top.

Gelelim takviye Oulare'ye. O nasıl takviye ben anlayamadım. Adam ne sola koşuyor, ne sağa koşuyor, hiçbirşey yapmıyor. Oysa, ondan herhalde Fenerbahçe çok şey bekliyor. Ben size şöyle bir şey söyleyeyim; ‘‘Moldovan+Oulare=0’’ dersem hiç bana kızmayın. Dün akşam tribündeki F.Bahçeliler ve televizyon başındakiler, herhalde bu iki oyuncu için saçlarını başlarını yolmuşlardır. Şimdi Boliç'e kızılıyor. Acaba diyorum, Boliç bunlardan çok daha mı kötü? Neyse bunu tabii en iyi Rıdvan değerlendirecek.

ORTA SAHA RAKİBE BASMIYOR

Gelelim F.Bahçe'nin orta sahasına. Hepsi hücumda çok iyi, özellikle Sergen. Ama rakip Gaziantep spor topu ayağına aldığı zaman üzerine çıkan yok. Ne oluyor, Gaziantepli futbolcular ellerini kollarını sallaya sallaya Mustafa, Ogün ve Alpay'ın üzerine bir oyuncu fazlasıyla geliyor. Hani korkmasalar, top benden gitsin diye uzaktan vurmasalar, F.Bahçe'ye gol atmaları işten bile değil. Bir defasında da, ilk yarının sonlarına doğru, sağ bek Hasan nefis bir pas aldı arkadaşından, Rüştü ile bomboş karşı karşıya kaldı. Top direkte patladı. F.Bahçe'nin forveti böylesine yanlış, gole yaklaşıp onu rahatça kaçırırsa maç kazanması çok zor. Bir kaç sözüm de Rıdvan'a var. Geçtiğimiz hafta Tayfun orta sahada fevkaladeydi. Hatta yazımın başlığına Tayfun'u koydum. İyi güzel de Rıdvan dün akşam Tayfun niye sağ kulvarda oynadı? Oyunun sonlarına doğru onu orta sahaya aldın ama iş işten geçmişti Rıdvan. Bu takımın toparlanması için ya Moldovan'ın yerine birini bulacaksın, ya da Oulare'ye Türkiye'nin babasının çiftliği olmadığını hatırlatacaksın.

Gaziantepspor çok iyi mücadele etti, özellikle defansta. Muhammet ve İbrahim gecenin yıldızlarıydılar. Hele hele İbrahim'in oyunun son dakikasında attığı deparlar inanınılır gibi değil.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!