Turgay Şeren: Hagi ile başka

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Hagi ile başka
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2000 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

UZUN zamandır Hagi sakat. G.Saray maçlarını kazandı, yani herkeste şu kanı belirmeye başladı: ‘‘Hagisiz de G.Saray kazanıyor. Artık Hagi'ye ihtiyacımız kalmadı.’’ Belki herkes bu yazdığımı açık açık konuşup söylemedi, ama mırıldandı. Aklından geçirdi. Ve tabii bazıları bundan memnun da oldu. Nedeni, Hagi devri onlar için kapanıyordu artık. Nedense, yalnız futbolda değil, her olayda bu böyledir. Bir hatırlayın. Filmlerde krallar ölür, oğlu da baş ucundadır. Tabii sarayın ileri gelenleri de. Kral gözünü kapar kapamaz, doktor ‘‘Kralımız öldü’’ derdemez hep bir ağızdan ‘‘Kral öldü, yaşasın yeni kral’’ diyerek kralın oğlu omuzlara alınır.

BBaşarıya taşıdı

Hagi, G.Saray'a geldiğinden beri sarı kırmızılı ekibi başarıdan başarıya taşıdı. Zaman zaman ben onun futbolunu değil, hakeme, rakip futbolculara, rakip seyirciye davranışlarını eleştirdim. Ancaaak, Hagi'li bir takım başka türlü oynuyor. G.Saray'ın üç yıllık şampiyonluğunda attığı, attırdığı gollerle onun büyük payı var. Geçen gün Fatih Terim'in ağzından işittim, bir TV kanalında söyledi, ‘‘Hagi bu yıl sonunda futbolu bırakacak’’ dedi. Tabii ki bu Hagi'nin kendi kararı, söyleyecek başka bir şey yok. Kaldı ki, hem kafa yapısıyla, hem de belirli futbol kültürüyle karar verecek kapasitededir. Geçen gün güzel bir sözünü gazetede okudum, ‘‘Beni Maradona ile karıştırmayın’’ diyor, ‘‘Ben Hagi'yim, o Maradona. Bir başkası başka futbolcu.’’

KIYASLAMA YANLIŞ

Bu sözleriyle de güzel söylemiş. Nedense bizde hemen kıyaslanmaya başlanır. Örneğin, birara Metin Oktay ile Tanju Çolak mukayese edilirdi. Oysa, Metin Oktay başka futbolcudur, Tanju Çolak da kendine has bir golcüdür. Mukayese edilmeleri abestir. Zaten her futbolcunun kendi özelliği vardır. Ben asla ve asla hiçbir futbolcunun, kalecinin birbirleriyle mukayese edilmelerini düşünmedim, düşünmem de.

Hagi'yi son Kocaelispor maçında dikkatle izledim. Adamın ayağına top yakışıyor. Uzun bir sakatlıktan ve ameliyattan sonra çıktı sahaya Galatasaray'a kazandırdı. İleriki günlerde daha da iyi olacak. Eminim ki, Hagi'yi Galatasaray camiası hiç ama hiç unutmayacak ve unutmamalı da.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!