Turgay Şeren: Ha şöyle Haluk

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Ha şöyle Haluk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 1999 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Furtbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve MHK Başkanı Hilmi Ok, çok güzel mesajlar verdiler. Benim şöyle bir hayat felsefem vardır. Hiçbir zaman hiçbir olayda geç kalınmışlığı kabul etmem. Ve hep şöyle söylerim: ‘‘Yarından erken.’’ TSYD Kupası'ndaki tribün kepazelikleri, rezaletleri ne ilk, ne de sondu. Yıllardır futbol maçlarımızda bu ayıp devam etmiştir. Maçlardan sonra şişlenenler, dönerci bıçağı ile yaralananlar, polislerle kapışanlar... Bir keresinde ben de şahit oldum. Hatırladığıma göre Beşiktaş-Galatasaray maçıydı. Maç çıkışında, dört yaralı seyirciyi arabama aldım. Ağızları, burunları kan içindeydi. İki tanesi de yanılmıyorsam şişlenmişti. Onları hastaneye zor yetiştirdim. O günkü arabamda kan lekelerini bir hatıra olarak saklıyorum.

SAVAŞ ALANINA DÖNER

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın bir beyanını okudum. ‘‘Biz istersek, iki gün içinde bu işi bitiririz’’ demiş Tantan. Tantan, benim çok iyi bir dostumdur. Zaman zaman da İstanbul Ekip Şefi iken ve Fatih Belediye Başkanı iken birlikte yemeklerde bulunduk. Çok da sevdiğim, saydığım, güvendiğim bir kişidir. Şimdi ona soruyorum: ‘‘Ne yapacaktın da bu kargaşayı durduracaktın Tantan? Lütfen bana bildir.’’ Bir polis sahaya atlayan, hakemi yumruklayan taraftarı yakalayıp, yaka paça dışarı çıkarırken, tribünlerin temposunu hatırlasana. Sahaya atlayandan yana tempolarını bir düşünsene. ‘‘Burası İsrail değil’’ diyerek, bu kişinin serbest bırakılmasını istediklerini şöyle bir gözünün önünden getirsene. Ne yapacaktın sen yani? Tribünü boşalttıracaksın, 10 bin kişiyi dışarı çıkarttıracaksın ve ağzından köpük akan fanatik insanlarla polisleri karşı karşıya getirteceksin. Sonucu sen düşünebiliyor musun? Orası bir savaş alanına döner Tantan. Eğlence yerlerini saat 24.00'te kapatmaya benzemez.

KARARI HERKES ALKIŞLIYOR

En güzel uygulamayı Haluk gündeme getirdi. MHK Başkanı Hilmi Ok'a ve hakemlerine büyük destek vererek, onlara sınırsız yetkiyi de verdi. Zaten tek çözüm de buydu. Bir hakem maç içerisinde çirkin tezahüratın durması için anons yapacak. İkinci kez uyaracak. Kulüp başkanlarını, kaptanlarını çağıracak, son kez ikaz edecek. Baktı ki olmuyor, düdüğü çalıp, maçı tatil edecek. Ve maç kaldığı yerden ertesi gün seyircisiz olarak oynatılacak. Hangi takımın taraftarı bu çirkinliği yapmışsa, Futbol Federasyonu o takımın maçını seyircisiz oynatacak, ayrıca ceza da verecek. Yani bir takım mağlupken olay çıkartıp, maçı tehir ettirtip sıfırdan başlatamayacak. Bunu herkes soruyor. Zannediyorum açıklık getirmiş oldum. Haluk'a son sözüm şu: ‘‘Türk futbolunun hayrına işler yaparsan, seni ilk alkışlayan ben olurum. Bundan en ufak bir şüphen olmasın.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!