Turgay Şeren: G.Saraylılar hayatta mısınız-2

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: G.Saraylılar hayatta mısınız-2
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1999 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

26 Aralık 1998'de yapılan olağanüstü genel kurulda yönetim kurulu şirket yapmaya, kurulmuş şirketler satın almaya, bunlara iştirak etmeye yetki almıştır. Yazılarımı okuyanlar hatırlayacak, önümüzdeki günlerde Faruk Süren ‘‘Futbol AŞ’’ diye bir şirket kuracak ve Florya Tesisleri'ni şirkete de ayni sermaye olarak koyacaktır demiştim. Uzun süredir ortalık sus pustu. Şimdi sıkı durun, Faruk Süren'in harika çocuğu Sinan Kalpakçıoğlu'nun Dünya Gazetesi'nin borsa sayfasında yaptığı açıklamaları dikkatle izleyin. Bakın ne diyor Sinan Bey:

‘‘Daha önce Galatasaray Sportif Sınai ve Ticaret Yatırımlar AŞ'yi kurmuştuk. Ardından Futbol ve Stat İşletmeleri AŞ isminde bir şirket kurduk. Bunu halka açmayı planlıyoruz. Bir sene önce halka açacağımız şirketin içinde sadece gayrimenkuller vardı. Şirketin yapısı değiştirilerek içine futbol da eklendi.’’

SESSİZCE FUTBOL AŞ OLDU

Faruk Süren, Galatasaray genel kurulundan almaya çekindiği veya zorlanacağı gayrimenkullerle ilgili tasarrufları doğrudan şirket statüsünde yaptığı bir oyunla kullanmak istedi. Süren eğer genel kurula ‘‘Futbol AŞ’’yi getirmiş olsaydı çok hırpalanırdı. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyen birçok genel kurul üyesi herhalde ayağa kalkardı. Arkadaş sen Galatasaray'ı savurganlığınla milyon kere milyon borca soktun. Şimdi de gayrimenkullerimizi mi peşkeş çekiyorsun derler ve büyük bir olasılıkla bu yetkiyi ona vermezlerdi. Ama o ve prensi bir yolunu bulmuş, Futbol ve Stat İşletmeleri AŞ'yi kurmuşlardır. Kurmuşlardır ama bundan sonra tabii ki işleri zordur.

Galatasaraylılar artık uyanmak mecburiyetindedir. Bu şirketin yönetim kurulu üyeleri kimdir, onları tek tek öğrenmek zorundadırlar. Artı onlardan hesap sormak mecburiyetindedirler. Artı onların yakalarına sarılmak her Galatasaraylı'nın borcu olmalıdır.

TENZİLATIN BÖYLESİ

Sinan bey, Ali Sami Yen Stadı Projesi'nin 90 milyon dolara çekildiğini müjdeliyor bu röportajında. İnsanın aklı durur. 120 milyon dolarlık proje bir anda 30 milyon dolar iniyor. Arkadaş, eğer bu proje 90 milyon dolara çıkacak idiyse sen Galatasaray Kulübü Başkanı olarak niçin 120 milyon dolar diye söyledin? Haa, şimdi pek çok insanın kafasında binbir tane şüphe oluşmaz mı? Çünkü arada 30 milyon dolar var. 30 milyon ile 431 bini bir çarpın bakalım...

Belki projeye taviz verildi. O zaman 7-8 milyon dolara yaptırılan bu projenin geçerliliği ne olacak? Bu milyon dolarlara yazık değil mi? Bu dolarlar Galatasaray'ın anasının ak sütü gibi helal olan parasından ödenmedi mi? Arkadaşlar siz Galatasaray'ı dipsiz bir kuyunun içine sokup bir daha çıkmamasını mı istiyorsunuz? İnsanın aklı durur.

SİNAN BEY BAŞKA, SÜREN BAMBAŞKA

Sinan bey Galatasaray'ın gelirlerine 50 milyon dolar diyor. Bu gelirin içinde Şampiyonlar Ligi geliri olarak 6 milyon dolar gösteriyor. Futboldan hiç anlamadığın belli Sinan. Ya Allah korusun, ön eleme maçını Galatasaray kaybederse ne olacak? Varsayıma dayalı gelir gerçek gelir midir? 3 milyon dolar diğer gelirler diyorsun. Herhalde aklını kaçırmışsın. Parasızlıktan kız basketbol takımını Avrupa Ligi'ne göndermedin. Herhalde alay ediyorsun. Ama sana ve patronuna bu alayı ettirmezler. Sen bütçeyi şişirip 50 milyon dolar diyorsun, oysa başkanın genel kurulda 35 milyon dolar dememiş miydi? Hangisi doğru Faruk Süren? Senin söylediğin 35 milyon dolar mı, prensinin söylediği 50 milyon dolar mı? Şöyle küçücük 15 milyon dolar fark var!

TAPUSUZ GAYRİMENKULLER

Gazetede Galatasaray'ın 250 milyon dolar olan gayrimenkullerinin listesi de var. Bu gayrimenkullerin yarısından çoğu Galatasaray'ın tapulu malı değil. Kiminle alay ediyorsun Sinan bey? Galatasaray niçin açılacağı borsaya yanlış bilgiler versin? Florya Tesisleri diyorsun. Kulübe ait olmayan yerleri var. Kalamış Tesisleri Milli Emlak'tan kiralık. K.Çekmece Kürek Tesisleri'nin henüz tapusu yok. Maslak Binicilik Tesisleri M.E.'den kiralık. Ali Sami Yen Stadı'nın sadece üst kullanım hakkı var. Sefaköy arsası kiralık. Ve sen bütün bu tesisleri Galatasaray'ın tapulu gayrimenkulu olarak gösteriyorsun, Sinan ayıp değil mi? Galatasaray'a bu yakışır mı?

G.Saray Spor Kulübü Başkanı, eğer gerçek başkansa hemen senin görevine son vermelidir. Gerekçesi de düzgün bir gelir ve gayrimenkul tablosunu Dünya Gazetesi'nin borsa sayfasına vermemem ve gerçeğe uymayan, G.Saray'a da yakışmalar bir tavırla yanlış bilgiler vermendir.

Galatasaraylılar, hayatta mısınız?

NOT: Galatasaray'ın tamamının kendisine ait olduğu dört gayrimenkubu var. G.Saray Adası, Riva arazisi, Mecidiköy'de stadın yanındaki arsa ve Hasnun Galip Merkez Binası'dır.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!