Turgay Şeren: Fatih'le çöktü

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Fatihle çöktü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2000 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

ÇÖKÜŞ Fatih'le başladı. Dün akşam özellikle oyunun ilk 45 dakikası her iki takımın da fevkalade dikkatli ve fevkalade tempolu oyunu ile seyrederken çok keyif veren bir maç görüntüsündeydi. Oyunun başlarında sağ tarafta oynayan Fatih, bir geri pası verdi. Ahmet Dursun için gol atmak çok kolaydı. Fakat topu ayağında dolaştırdı ve pozisyon kurtuldu. Ne dersiniz, Fatih bir daha böyle bir hata yapmaz diye düşünürsünüz değil mi? Oysa tam aksi oldu. Fatih yine ayağındaki bir topu yan pas yaptı, Beşiktaş bu topu kaptı, doğru sol tarafta boş olan Mehmet'e çok çabuk bir pas verildi. Mehmet'in ortası, Nouma'nın fevkalade kafa vuruşu ve Beşiktaş'ın birinci golü geldi.

Beşiktaş golü kazandı, G.Saray 1-0 yenik duruma düştü. Bir de üstelik kalesinde Taffarel eksildi. Ancak, kaleye geçen genç Kerem, asla kötü oynamadı. Hatta bir-iki tane yüzde yüz gol pozisyonuna da engel oldu. Ama oyunun tamamına bakarsak, maç siyah beyazlıların hakkıydı. Ve maçın gerçek galibiydi. Nedeni, iki Beşiktaş topu kalenin içinden çıktı. İlk yarıda Ümit sonra Bülent, Beşiktaş'ın iki golüne mani oldular. G.saray'ın bir tek gol poziyonu yok 90 dakikada. Attığı gol, Beşiktaş kalecisi Shorunmu'nun bir hediyesi. Eğer maç 1-1 bitmiş olsaydı, ben bir G.Saraylı olarak Shorunmu'ya teşekkür edecektim. O fizikte bir kaleci kendi kale sahasının içinde o kafa golünü yemez. Daha doğrusu yememeli.

JARDEL’İ GÖRMEDİM

Beşiktaş'ta, oynadığı sürece Yasin, 90 dakika Nouma, hele hele Mehmet ve Nihat çok iyi oynayan Beşiktaş'ın süperleriydi. Kendilerini yürekten kutlarım.

LUCESCU HAKLIYDI

G.Saray'ın çöküşü Fatih'le başladı ve tüm oyuncularıyla devam etti. Lucescu haklı olarak Fatih'i oyundan çıkardı. Fatih'in bir yedekler kulübesine gelişi ve Lucescu'ya davranışı var. Bunlar nasıl şey? G.Saray'da böyle şeyler olmaz, daha doğrusu olmamalı. Ama kim mani olacak, onu da merak ediyoruz.

G.Saray'ın orta sahası çok kötüydü. Jardel'i siz gördünüz mü? Ben sahada hiç görmedim. Hagi'yi Tayfur sıkı markaja alınca, arkadaşları da Hagi'nin yanına yardıma gelmeyince onun da yapacak bir şeyi yoktu.

ÇULCU’NUN TEK HATASI

G.Saray sadece Beşiktaş maçını kaybetmedi, bu arada takımın içindeki bazı yanlışlıklar, bazı disiplinsiz davranışlar da tamamen su yüzüne çıktı. Buna da teşekkür etmek lazım. Tabii bundan ders alınırsa.

Hakem Çulcu, Popescu'ya ikinci sarı kart yerine direkt kırmızı kart çıkarmalıydı. Gole giden Ahmet Dursun'u belinde yakalayan Popescu'nun yanında başka hiçbir G.Saraylı futbolcu yoktu. Çulcu'nun yaptığı tek hata da bu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!