Turgay Şeren: Cimbom dağıldı

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Cimbom dağıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2001 00:00


Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

OYUNUN 40. dakikasına kadar bayağı akıllı bir oyun planı ile sahaya yayıldık. Sakat ve cezalı olan arkadaşlarının yerine oynayan futbolcular, görevlerini bayağı iyi yaptılar. Vedat, sol tarafta 40 yıllık bir sol bek gibi mücadele etti. Bülent, orta sahada, o da öyle. Ancak, Deportivo takımının orta sahasından çıkan her top defansımız için çok tehlikeli oldu. Kalemizde pek çok gol pozisyonu gördük. Bereket şansımız vardı. Ancaak, Hagi'nin rakip kale önünde altı pas çizgisi üzerinden kaçırdığı bir gol var. Bu Hagi'ye yakışmadı. Hagi, vur o topa, Galatasaray 1-0 öne geçsin ama olmadı. Sonra takımımızın dağıldığı dakikaya geldik, yani Deportivo'nun ilk golünü attığı 40. dakikaya. Devre öyle bitti.

Hep ne bekledik, ikinci yarıda Galatasaray toparlanacak, orta sahada iyi pres yapacak, en azından bir beraberlik koparacak ve ileriye büyük ümitlerle bakacak ama olmadı. Galatasaray'ın kronik hastalığı, burada da baş gösterdi. Önce sarı kartlar, peşinden Vedat'ın gördüğü gereksiz kırmızı kart. Ona itiraz eden Okan'ın, Bülent'in, ve Hagi'nin sarı kartları oyunu çığrından çıkardı ve takımımız tamamen dağıldı.

DİSİPLİNSİZ

Haa biz dağıldık da Deportivo ne yaptı derseniz; Onlar girdikleri gol pozisyonlarını öylesine acemice kaçırdılar ki akıl alacak gibi değil. Defansımızda her Deportivo akını net gol pozisyonu oldu. Bunun da nedeni şu; artık Galatasaray'ın kaybedecek fazla bir şeyi kalmadı. Deportivo için gol sayısını arttırmak işten bile değildi. Hatta bayağı fark bile olurdu. Popescu takımın en iyisiydi. Bir de gösterdiği sarı ve kırmızı kartlara rağmen Alman hakem çok dürüst bir maç yönetti. Verdiği penaltıya itirazlar olabilir ama biz tribünden Ahmet'in topu elle oynadığını gördük, hakem görmesin mi?...

Galatasaray, disiplinsiz oynuyor. Bugüne kadar lig maçlarında ve Avrupa Kupası maçlarında Galatasaray'ın gördüğü sarı ve kırmızı kartları şöyle bir sayın bakalım. Bunun önlemi bir türlü alınamadı. Ben ve Galatasaray'ın maçlarını yazan diğer arkadaşlar, Galatasaray yönetimini, Lucescu'yu ve Galatasaraylı futbolcuları çok uyardık ama nafile. Şimdi yapılacak şey şu... İstanbul'da Milan'ı yenmek, başka çare yok.

Son dakikada Deportivo'nun kaçırdığı yüzde yüz bir gol var. Kale çizgisi üzerinden Capone çıkardı. İşte yazının başlığına geliyorum. Dün 40. dakikadan itibaren sahada dağıldık. Çok ama çok farklı mağlup olabilirdik, Tanrı yardımcımız oldu. Bir de adamların beceriksizliği tuttu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!