Turgay Şeren: Cevap ver Süren

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Cevap ver Süren
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2000 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

UZUN zamandan beri Galatasaray'ın hisse senetlerinin bir bölümünün AIG şirketine satışı söz konusu. Aylardır Galatasaray Genel kurullarında enine boyuna didiklendi. Komisyon Başkanı Hayri Domaniç ağabeyimiz olaya noktaya koydu. AIĞ ile yapılan ön anlaşma için ‘‘bu bir tefeciliktir, sömürüdür’’ dedi. Dedi ama Faruk Süren ve yandaşları kendi seçtikleri komisyonun AIG ile yapılacak anlaşmaya hayır demesine, Galatasaray'ın ilerisi ipotek altına alınıyor demesine ve en önemlisi, Bu bir hisse satışı değildir, yüzde 40'a varan dolara endeksli, faizle para kullanmaktır diye üstüne basa basa bağırmasına rağmen, Galatasaray Genel Kurulu, Faruk Süren'in istediğini yaptı. Düşünün bir kere Genel Kurul, kendi seçtiği komisyonun ve başkanının kararını hiçe sayıyor. Onlar ne rapor verirlerse versin diyor, gözü kapalı Faruk Süren'e Evet, evet diyorlar. İşte Galatasaray büyük kongresinin aynası.

17 temmuz 2000 tarihli Necdet Çobanlı ağabeyimden bir faks aldım. İçeriğinin tüyler ürpertici kısmını size aktaracağım. Şimdi sıkı durun ve dikkatle yazıyı okuyun

ÇOBANLI'NIN FERYADI

‘‘AIG Insurance grup şirketinin bay Zaporelli'nin irtibatçı memuru olduğu AIG Blue Voyages şirketi tarafından hukuken temsil edildiğine dair bir yazılı belge yoktur.

Bu AIG Blue Voyages şirketinin CAYMAN Adaları'nda kurulmuş bir şirket olduğuna dair Başkan Peter Yu-Nun imzalı bir belgesi var. Bunu gözlerimle gördüm. Cayman adalarının ne olduğunu da bu yazıyı okuyanlar anlayacak.

AIG Blue Voyages şirketi bizzat Zaporelli'nin imzaladığı bir belgeye göre 1999 yılının ikinci yarısında sadece Türkiye'de yatırım yapmak için Cayman adalarında kurulşmuş bir şirkettir. Ne yazık ki, çok garip bir tesadüf 13 ağustos 1999'da bu şirket ile Galatasaray arasında GİZLİLİK ŞARTLI ve 28.5 milyon dolarlık paranın İsviçre'ye yatacağı bizzet Faruk Süren tarafından ikrar edilmiş, ön anlaşma imzalanmıştır.

Ben Necdet Çobsanlı olarak Faruk Süren'i çok ikaz ettim. Ancak o bu önerisini genel kuruldan geri çekmedi. Nitekim bugün Zaporelli- Çobanlı diyaloguna kadar bu durum gelmiştir. Zaporelli Faruk Süren'in Genel Kuruldan istedikleri onayı aldığı için esas mukaveleyi yakında imzalayacaklarını söyledi. Ben Necdet Çobanlı olarak gerekirse mahkeme kararıyla durduracağımı söyledim.’’

Necdet Çobanlı'nın yazdıkları bu kadar. Sevgili Galatasaraylılar AIG ile yapılacak bu anlaşmanın ben kendi fikrimce karşısında olmadım. Bu konuyla yakından ilgilenenlerin araştırmaları sonunda elde ettikleri gerçekleri görerek isyan ettim. Komisyonun ve Hayri Domaniç'in verdiği rapor hala gündemde. Cayman adaları bir para aklama merkezi. Bunu da unutmayın. Galatasaray Spor Kulübü neden böyle alavereli dalavereli işlere girsin arkadaşlar? Faruk Süren ve Mehmet Cansun, Necdet Cobanlı ağabeyin bu ihbarını değerlendirsin ve en acil şekilde cevap versin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!