Tuncay'in ruhunu arayacagiz

Güncelleme Tarihi:

Tuncayin ruhunu arayacagiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2007 00:00

Tatilini geçirdiği Brezilya’da konuşan başarılı teknik adam, "Tuncay’ın gitmesi ile takımımızın büyük bir güç kaybettiğini söyleyebiliriz" itirafında bulunurken, bu oyuncunun yerinde Wederson’u oynatmayı düşündüğünü açıkladı.

F.BAHÇE Teknik Direktörü Zico, takımdan ayrılan futbolcular içinde en çok Tuncay Şanlı’ya üzüldüğünü söyledi. Brezilya’nın Rio De Janeiro kentinde DHA’ya konuşan Zico, yeni transferlerden, giden futbolculara ve gelecek sezonki hedeflerine kadar birçok konuda düşüncelerini anlattı.

Profesyonel futbolda oyuncuların kulüp değiştirmesinin doğal karşılanması gerektiğini belirten Zico, "Futbolcuların gelmesi kadar gitmesi de normal. Profesyonellikte bunlar var. Bazı oyuncularımızı kaybettik. Bizim özellikle Tuncay ruhunda, onun gibi ruhu olan bir futbolcuya ihtiyacımız olacak. Tuncay gitmeyi tercih etti. Kendi adına en iyi kararı olduğunu düşünüyorum. Çünkü herkes kendi kararlarından sorumludur. Tuncay, Türk futbolu için çok önemli bir futbolcudur. Bu sene çok iyi bir gelişme gösterdi. Gittiği takımda da bu gelişimini sürdürür" diye konuştu.

Herkes Tuncay’a teşekkür etmeli

Zico, "Tuncay gelecek sezon da kalsa, hem kendisi hem Fenerbahçe adına daha iyi olmaz mıydı?"
sorusu üzerine de, "Bu çok kişisel konu. Bunu sadece kararı veren futbolcu değerlendirir. Belki bir sene sonra daha iyi teklif gelebilirdi. Veya bu teklifler olmayabilirdi. Tuncay her zaman takımına en iyisini vermeye çalışan bir futbolcu. Herkesin ona teşekkür etmesi gerekir" dedi.

Zico, yeni sezon için Tuncay’ın bölgesine transfer edilen Wederson ve Roberto Carlos’un nasıl oynayacakları konusunda da açıklamalarda bulundu. Carlos’un ideal bir sol bek olduğunu belirten Brezilyalı teknik adam, Wederson’u bu futbolcunun önünde oynatmayı düşündüğünü söyledi.

"Wederson Tuncay’ın bölgesinde mi görev alacak?" sorusu üzerine Zico, "Bu sadece bizim elimizdeki bir seçenek. Sezon başlamadan karar almak doğru değil. Oyuncularımı antrenmanda göreceğim. Hangisi daha verimli olursa ona göre karar vereceğim" cevabını verdi.

Transferlerden çok memnunum

F.Bahçe yönetiminin yaptığı transferlerden memnun olduğunu, gereken yerlere takviyeler yapıldığını belirten Zico, takımın geçen seneye oranla güç kaybedip kaybetmediği sorusunu şöyle yanıtladı:

"Tuncay’ın gitmesi ile takımımızın büyük bir güç kaybettiğini söyleyebiliriz. Ama bu eksikliği yeni transferler ile doldurmaya çalışacağız. Bizim için önemli olan, futbolcularımızın en iyi durumda olması. Eğer onlar her açıdan kendilerini iyi hisseder ve maksimum şekilde kendilerini maçlara verirlerse Fenerbahçe daha güçlendi diyebiliriz."

Yeni sezonda farklı bir sistemle oynayabileceklerini de belirten ünlü çalıştırıcı, "Fenerbahçe’nin 3-5-7 forvetle oynaması önemli değil. Önemli olan oyuncuların topun peşinden koşması ve galibiyeti istemesidir. Yeter ki Fenerbahçelilik ruhunu ortaya koyan futbolcular olsun sahada" diye konuştu.

Carlos’a yaşlı demeyin, utandırır

ZİCO, transferi tüm dünyada büyük yankı uyandıran Roberto Carlos konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Brezilyalı futbolcunun, kendisinin onayı alındıktan sonra transfer edildiğini belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü, Carlos’u yaşlı bulanlara da ilginç bir cevap verdi. Zico, şunları söyledi:

"Başkanımız hiçbir şekilde isteklerini benimle paylaşmamazlık etmez. Düşüncelerini her zaman benimle paylaşır. Roberto Carlos’u istediğini de anlattı. Benim onayım alındıktan sonra bu transfer gerçekleşti. Carlos’u çok iyi tanırım. Büyük futbolcudur. Onun gibi bir oyuncuya herkes sahip olmak ister. Carlos’un yaşı hakkında yorum yapanlar biraz dikkatli olsunlar, sene içinde utanabilirler."

Transferi kimin yaptığı önemli değil

Arthur Zico,
bir teknik direktörün öncelikli görevinin, elindeki malzemeyi en iyi şekilde kullanmak olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Transfer konusunda çok spekülasyon yapılıyor. Transferi başkan yapmış da... Hoca istememiş de... Ben listeyi veririm; bu oyuncuları istiyorum derim. Ondan sonrası yönetime kalmıştır. Transferi kim yapmış hiç fark etmez. Ben teknik direktörüm. Elindeki futbolcuları en iyi şekilde sahaya sürmesi gereken kişiyim."

Şampiyonluk garantisi vermem

Takımdan ayrılan Rüştü’nün yerine yeni bir kaleci alınması gerektiğini belirten Zico, Beşiktaş ve G.Saray’a oranla daha oturmuş bir kadroya sahip olmalarının ’şampiyonluk garanti’ anlamına gelmediğini de sözlerine ekledi.

Rüştü’nün son maç isteğini reddettim 

ZİCO, takımdan ayrılan Rüştü ve Serkan konusunda şunları söyledi: "İkisi ile de bir problemim yok. Rüştü son maçta bana kaleyi korumak istediğini söyledi. Ligin en kritik zamanlarında oynayan kaleciler Volkan ve Serdar’dı. Parti havasında geçen bir maçta onların oynaması gerektiğini düşündüm, onun için Rüştü’nün isteğini reddettim. Serkan da bazen iyiydi bazen kötüydü. Ligin sonunda, eğer kalmak isterse onunla devam edebileceğini söyledim."

Yenisi seçilene dek kaptanımız Semih


 ÜMİT Özat, Tuncay Şanlı ve Rüştü Reçber’in takımdan ayrılmalarının ardından ortaya çıkan kaptanlık sorununa da değinen Zico, "Yeni kaptanı seçerken acele etmeyeceğiz. Sezon hazırlıkları başlasın, elimizdeki futbolcuları görelim, ondan sonra karar veririz. Ümit ve Tuncay olmadığı zaman kaptanımız Semih’ti. Yeni kaptanımız belli olana kadar kaptanımız Semih diyelim" dedi.

Kazandığını yine futbola yatırıyor

Brezİlya
’da adeta bir efsane olan Zico, futboldan kazandığını yine futbola harcıyor. 54 yaşındaki teknik adamın Rio De Janeiro’da kendi adını taşıyan bir futbol merkezi bulunuyor. 4 çim sahanın bulunduğu okulda eğitim gören 6-17 yaş arası 500 çocuk, çeşitli takımlarda oynuyor. Zico’nun hiçbir kar amacı gütmediği okulda, ünlü futbol adamı ile ilgili fotoğraflar ve gazete kupürlerinin sergilendiği özel bir bölüm yer alıyor.

Ronaldo alınırsa harika olur

F.BAHÇE’nin transfer listesinde yer aldığı söylenen Milan’ın Brezilyalı golcüsü Ronaldo konusunda Zico, çok net konuştu: "Ronaldo gibi harika bir oyuncu ile çalışmak gönülden isterim. Kendisini yakından tanıyorum. Zor zamanlardan geçti. Şu anda formda. Elbetteki bu transfer gerçekleşirse hem teknik direktör olarak hem de onu çok seven bir insan olarak çok mutlu olurum."

Avrupa’da başarı zamanı geldi

GELECEK sezon öncelikli hedeflerinin Avrupa Şampiyonlar Ligi olduğunu belirten Zico, "Geçen sezon UEFA Kupası’nda aldığımız, alamadığımız sonuçlar bizim için iyi bir tecrübe oldu. Kısmetse yeni sezonda Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceğiz. Fenerbahçe camiasının beklediği başarıların zamanı gelmiştir. Tüm çalışmalarımız Türkiye’nin haricinde, Avrupa’daki başarının üzerine odaklanacak. Çünkü Avrupa’da başarının zamanı geldi" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!