Tuncay projesi

Güncelleme Tarihi:

Tuncay projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2004 01:48

7 yıl önce keşfedildi, yabancı dil dersleri aldı, televizyona, gazetelere nasıl konuşacağını öğrendi. Önce Fenerbahçe'ye hazırlandı, şimdi ise Avrupa'ya pazarlanan bir marka olma yolunda ilerliyor.

ASLINDA herşey, Menajer Erdinç Şehit'in Adapazarı Bulvarı'nda, TEK Spor'un teknik direktörü Tamer hocayla karşılaşmasıyla başladı..

Tamer hoca Erdinç Şehit'e heyecanla "O çocuğu" anlatmaya başlar;

"Tuncay adında bir futbolcu var. Henüz 14 yaşında. F.Bahçeli Rıdvan Dilmen ile Tuna Güneysu'nun karışımı. Yetenekli, pırıl pırıl bir genç. Birkaç yıl içinde İstanbul kapar bu çocuğu..."

Tuncay Şanlı'nın, Adapazarı Bulvarı'nda filizlenip, Şampiyonlar Ligi'nde parlayan kariyeri işte böyle başlar..

Aslında bu sadece Tuncay'ın kariyeri değil, "Bir yıldız yaratma projesi"dir. Erdinç Şehit kolları sıvar.

Tuncay'a bir ingilizce hocası bulunur, dil öğrenmeye başlar.

Hedef İstanbul'dur.. Hedef elbette önce Fenerbahçe'dir.

Havasına, kültürüne alışması için Tuncay her hafta İstanbul'a getirilir. Bu kentin en güzel mekanlarında yemekler yenir, sosyal ilişkiler geliştirilir.

Tuncay, Sakaryaspor'da oynamaktadır ama bir İstanbullu gibi yaşamaya başlar.

Bu da yetmez..

Mikrofona nasıl konuşulacağından, bir gazeteciye nasıl davranılacağına, nasıl oturup, nasıl kalkacağına kadar ders alır Tuncay..

Sonra...

Sonra ver elini İstanbul ve F.Bahçe...

Saçlarını uzat Tuncay

TUNCAY'ın yıldızı daha Sakaryaspor'da forma giydiği yıllarda parlamaya başlar. İkinci lig artık ona dar gelmektedir. Fenerbahçe'ye transfer olduğu ilk aylarda hazırlık maçlarında forma giyer..

Fenerbahçe Ortega gibi dünya çapında bir yıldızı kadrosuna katmıştır. Televizyon ekranları, gazete sayfaları, Arjantinli yıldızın görüntüleriyle doldurulur. Henüz 20 yaşındaki Tuncay bu yıldızların arasında göze çarpmamaktadır.

Menajeri Erdinç Şehit işte bu noktada Tuncay'a bir öneri götürür;

"Fuleli ve dripling özelliği olan bir oyuncusun. O yüzden saçlarını uzat."

Tuncay saçlarını sadece uzatmakla kalmaz, koyu siyah saçlarını bir parça açar.. Altın sarısı, permalı saçlara sahiptir artık.. (Daha sonra Aziz Yıldırım'ın isteği ile saçlarını boyatmaktan vazgeçer)

Erdinç Şehit'in yönetimi ve pazarlaması meyvasını verir. Kameralar, fotoğraf makineleri, "Bu uzun saçlı, fuleli gencin" üzerine çevrilir. O iyi futbolcudur ama aynı zamanda iyi fotoğraf vermektedir.

Fenerbahçe tarihine geçti

MANCHESTER
United’a 3 gol atan Tuncay Şanlı, Fenerbahçe tarihine geçti. Genç futbolcu, sarı lacivertli takımın bugüne dek Şampiyonlar Ligi ve ön eleme maçlarıyla, Şampiyonlar Kulüpler Kupası’nda yaptığı toplam 57 maçta, bir golden fazla atan ilk futbolcu oldu. Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon 5 gol atan yıldız futbolcu, takımının bu ligde en fazla gol kaydeden oyuncusu oldu.

Reklam teklifleri geliyor

FENERBAHÇE'NİN
yıldızına hemen her gün değişik bir teklif geliyor. Klip çekimleri için öneriler, reklam filmleri. Ama şimdiye kadar hemen hemen hepsini geri çevirmiş. "Fiziğimle ve misyonumla uyumlu bir teklife ancak evet diyebilirim" diyor. Tuncay'a en son öneri bir yayınevinden gelmiş. "Beckham futbol öğretiyor" kampanyasının bir benzeri, "Tuncay futbol öğretiyor" Bu proje üzerinde çalışıyor şimdi.

30 yaşına kadar evlenmeyecek

TUNCAY
gerçeğinin ardında yatan isim kuşkusuz menajeri Erdinç Şehit. Şehit, tam 7 yıl önce planladığı "Tuncay projesi"ni ve Hürriyet'in sorularını yanıtladı.

- Tuncay'la ilk çalışmaya başladığınız dönemde bu tür bir gelişmeyi hedeflemiş miydiniz?

- Bu bir projeydi asla tesadüf değildi. Onun geleceği tamamen programlandı. Hedefimiz onun dünya starı olmasıydı. Bunun için önce İstanbul'a gelmesi gerekiyordu. Şimdi o aşama tamamlandı.

- Tuncay için farklı yerlerden, özel bir yardım alıyor musunuz?

- Hayır.. Bakın ben klasik menajer görünümünden çok uzağım. Tuncay’ın arkadaşıyım ben, dostuyum. Sadece sözleşme dönemlerinde birlikte olmuyorum onunla. Sevindiği zamanlar, üzüldüğü anlarda birlikteyim hep. Biz geleceği Tuncay ile birlikte planlıyoruz. Ayrıca ben de kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Ona yardımcı olacaksam bu da şart.

- Onu koruma ihtiyacı hissediyor musunuz? Örneğin kadınlardan..

- 7 yıllık bir dönem geçirdik onunla. Yanlış olanla, olmayanı ayırabilecek bir yapıda Tuncay. O bakımdan çok genç olmasına rağmen kendi yaşamını kontrol altında tutabiliyor.

- Kitap okuyor mu? Müzik dinliyor mu?

- Felsefe kitapları okur. Ama daha çok futbola yönelik kitapları seviyor. Maradona'nın Desaely'nin Kaptan isimli kitabıyla Hayatım isimli kitabını satır satır okudu.

- Ne zaman evlenecek Tuncay?

- 30 yaşına kadar hayır. Çünkü o futbolla evli.

- Kazandıklarını nasıl harcıyor?

- Ailesine çok düşkün. Babasına, ablasına daire aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!