Tüm dünyaya gösterdik

Güncelleme Tarihi:

Tüm dünyaya gösterdik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2012 12:36

İstanbul'da yapılan 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nın organizasyon komitesi başkanı ve Türkiye Yüzme Federasyonu Başkan Vekili Onat Yıldırım, şampiyonada sportif anlamda istedikleri madalyalara ulaşamadıklarını, ancak tüm dünyaya bu organizasyonları yapabileceklerini gösterdiklerini söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Yıldırım, FINA'nın organizasyondan çok mutlu olduğunu belirterek, “Organizasyonumuz çok başarılı oldu. Sportif anlamda istediğimiz madalyalara ulaşamadık ama organizasyon becerisi anlamında tüm dünyaya bu işleri yapabildiğimizi, buna yetkin ve etkin olduğumuzu kanıtladık. FINA'dan da organizasyonla ilgili övgüler aldık. Tabii ki sahne arkasında teknik bir takım sıkıntılar yaşandı, ancak bunlar yayına ve yarışlara yansımadı” diye konuştu.

Organizasyonun 2020 Olimpiyat Oyunları'na aday İstanbul için de çok büyük bir tanıtım olduğunu vurgulayan Onat Yıldırım, “191 ülkede 1 milyara yakın kişi bu şampiyonayı televizyondan izledi. 2020 Olimpiyatlarına aday İstanbul için müthiş bir tanıtım oldu. O anlamda da Dünya Şampiyonası çok önem taşıyan bir organizasyondu. 2013 Eylül ayında olimpiyata ev sahipliği yapacak ülke belli olacak. Umarım bu organizasyonun da etkisi olur” ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYONLARIN ANTRENÖRÜ, TÜRK YÜZÜCÜLERİ BEĞENDİ

-“Seyirci sayımız sonradan arttı”-

Onat Yıldırım, şampiyonada ilk günler seyirci sayısında sıkıntı çektiklerini, ancak sayının sonradan arttığını ifade etti.

Sabah seçmelerine bütün dünyada ilginin az olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

“Sabah seçmelerde seyircinin az olması bekleniyordu ama finallerde hafta içi ve kış ayının etkilerini gördük. Okullar açık, İstanbul'da trafik gibi bir problem var, buraya ulaşım çok kolay değil. Yani bu anlamda ilk günler biraz zorluk çektik. Ancak sonradan seyirci sayımız çok arttı ve istediğimiz düzeye geldi. Ayrıca dünya şampiyonaları 4-5 bin kişilik yerlerde yapılıyor, ama Sinan Erdem Spor Salonu 16 bin kişilik, biz kapasiteyi 10 bine indirdik. Seyirci sayısına aldanmayın, önemli olan ulaştığı kitledir. 1 milyar seyirci inanılmaz bir sayı. Bizim ilk dünya şampiyonamızdı. Biz bu gibi şampiyonaları yapar, sporcularımızı da finallere ve madalyalara taşıyabilirsek o taktirde seyircimizin buraları doldurup, taşıracağından şüphemiz yok.”

-“2020'de zirve yapacağız”-

Onat Yıldırım, yüzme federasyonu olarak asıl hedeflerinin 2016 olimpiyatlarına hazırlanmak olduğunu kaydetti.

2013 yılında Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları'nda sporcularından madalya beklediklerini dile getiren Yıldırım, “Akdeniz Oyunlarında madalya hedefliyoruz. Bizim asıl hedefimiz 2016 olimpiyatları, oraya hazırlanıyoruz. 2020 ise bizim zirve yapacağımız yıldır. Yüzme kısa hedeflerin konabildiği bir dal değil. Önümüzde Japonya, Avustralya, Kanada örneği var. Devlet politikası haline getirilip, çalışılması gereken bir branş” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!