Tuğba Kocaağa 63'üncü oldu

Güncelleme Tarihi:

Tuğba Kocaağa 63üncü oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2014 13:36

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi Alp disiplininde temsil eden Tuğba Kocaağa, kadınlar büyük salalom mücadelesinde 63. oldu.

Haberin Devamı

Rosa Khutor Alp Disiplini Merkezi'nde gerçekleştirilen mücadelenin ilk yarışında 89. sırada kayan milli sporcu, yarışı 1.36.04'lük derecesiyle 70. sırada bitirdi. Yarışta 15 sporcu bitiş noktasına ulaşamadı. İlk yarışta aldığı dereceyle ikinci tura 70. sırada başlayan Tuğba, ilk turdan daha iyi bir derece elde ederek parkuru 1.33.76'lık sürede 59. sırada tamamladı. Toplamda yarışı 3.09.80'lik sürede bitiren milli sporcu 63. oldu.

Büyük slalomun ikinci yarışında da 7 sporcu düştükleri için mücadeleyi bırakıp parkuru tamamlayamadı.

Yarışın ardından derecesini değerlendiren Tuğba, iki haftadır Soçi'de bulunduklarını, her gün düzenli bir şekilde çalıştıklarını kaydederek, "Toplamda 90 sporcu vardı. İlk yarıştaki performansımdan memnun kalmadım. Son dik tepeyi biraz tutuk kaydım. İkinci inişim daha iyiydi. İlkinde de keşke öyle kayabilseydim çok daha iyi olacaktı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Slovenyalı Maze şampiyon oldu

Kadınlar büyük slalom mücadelesini toplam 2.36.87'lik dereceyle yarışan Slovenyalı Tina Maze kazandı. İlk yarışı 1.17.88'lik dereceyle ilk sırada tamamlayan, ikinci yarışta 1.18.99'luk derece yaparak 11. sırada yer alan Maze, toplamda 2.36.87'lik süreyle yarışarak altın madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar inişte de ülkesine altın madalya kazandıran Maze, Soçi 2014'teki ikinci şampiyonluğunu yaşadı. Maze inişteki altın madalyasını İsviçreli Dominique Gisin ile paylaşmıştı. Maze'nin Vancouver 2010'da da iki gümüş madalyası bulunuyor. Sloven sporcunun ardından toplam 2.36.94'lük derecesiyle Avusturyalı Anna Fenninger gümüş, 2.37.14'lük derecesiyle de Alman Viktoria Rebensburg bronz madalyanın sahibi oldu.

Kar yağışı 2. yarışın startını geciktirdi

Günlerdir sıcak havanın etkisinde kalan Soçi'de, dağ bölgesindeki yüksek kesimlerde dün akşamdan itibaren kar yağışı etkili oldu. Alp disiplini büyük slalom yarışının ikinci turu, başlangıç noktasındaki yoğun yağış nedeniyle 15 dakika saat gecikmeli olarak TSİ 11.15'te başladı.

Sporcuların yarışa başladığı noktada yoğun kar yağarken, rakımı daha aşağıda bulunan bitiş noktasında karla karışık yağmur etkili oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!