TÜBAD Uluslararası Basketbol Turnuvası İstanbul'da!

Güncelleme Tarihi:

TÜBAD Uluslararası Basketbol Turnuvası İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 13:56

Banvit-Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) Uluslararası Basketbol Turnuvası, 25-27 Eylül tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek.

Haberin Devamı

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek turnuvada Banvit, Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank ve Rusya'dan CSKA Moskova takımları mücadele edecek.

Bu yıl 10'uncusu organize edilecek turnuvanın maç takvimi şöyle:

25 Eylül Cuma:
18.00 Anadolu Efes-CSKA Moskova
20.30 Galatasaray Odeabank-Banvit

26 Eylül Cumartesi:
16.30 Galatasaray Odeabank-CSKA Moskova
19.00 Banvit-Anadolu Efes

27 Eylül Pazar:
14.00 Anadolu Efes-Galatasaray Odeabank
16.30 Banvit-CSKA Moskova

TÜBAD Uluslararası Basketbol Turnuvası İstanbulda


BASIN TOPLANTISI

Turnuvanın tanıtımı amacıyla İstanbul Holiday Inn City Topkapı'da gerçekleştirilen basın toplantısına, TÜBAD Başkanı Mehmet Baturalp, asbaşkan Aydın Örs, Banvit Spor Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, Banvit Başantrenörü Selçuk Ernak, Galatasaray Odeabank'ın milli oyuncusu Sinan Güler, Banvit'in yeni transferi Nusret Yıldırım ve diğer kulüp temsilcileri hazır bulundu.

TÜBAD Uluslararası Basketbol Turnuvası İstanbulda


Baturalp, Türk basketbolunun gelişimine önem veren Banvit'e bu turnuvaya katkılardan dolayı teşekkür ederek, "Ülkemizin yaşadığı bu kötü günlerde bu turnuvayı organize etmek zor oldu. Umarım yakın zamanda ülkemiz istenilen günlere kavuşur" dedi.

Banvit Spor Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, turnuvanın Avrupa'nın en kaliteli organizasyonlarından biri olduğunu savunarak, "Banvit ailesi olarak ülke basketboluna katkı yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bayram dönemine denk gelen bir organizasyon oldu ama umarım seyirci katılımı yüksek olur" şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı oyuncu Sinan Güler de sakatlığının geçtiğini ve bu hazırlık turnuvasında oynayacağını söyledi. Sinan Güler, Galatasaray'da yeni bir kadroyla sahada mücadele edeceklerini belirterek, "Umarım bu sezon Galatasaray olarak geçen sezon yaşadığımız hem saha içi hem de saha dışı sıkıntıları yaşamayız. Bu yıl takım olarak amacımız, hem Basketbol Süper Ligi'nde başarılı olmak hem de ULEB Avrupa Kupası'nı kazanıp, gelecek yıl tekrar THY Avrupa Ligi'ne girmek" diye görüşlerini aktardı.

TÜBAD Genel Sekreteri Bülend Karpat ise turnuva sırasında gelen takımların antrenörleri ve genç antrenör adaylarına özel bir seminer vereceklerini bildirerek, "Bu özel derse 80 antrenörümüz başvuru yaptı. Turnuva bayram dönemine denk geldi ama ben İstanbul'da bayramını geçirecek İstanbulluları bu güzel basketbol turnuvasına davet ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!