TSYD’den dayağa kınama

Güncelleme Tarihi:

TSYD’den dayağa kınama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2007 00:00

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) yaptığı yazılı açıklamada, Fenerbahçe-Trabzonspor maçından sonra, Lig TV kameramanlarının "Polislerce engellenmesi ve darp edilmesi"ni kınadı ve herkesi sağduyuya çağırdı.

Basın Konseyi Genel Sekreteri Recep Güvelioğlu da polisin tahrik edilse bile şiddet uygulamaması gereken bir kamu görevlisi olduğuna vurgu yaparak, "Şiddeti önlemekle görevli polisin, görevini yapan gazeteciye şiddet uygulaması, kınanması gereken bir olaydır" ifadesini kullandı.

Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) Başkanı Metin Özkan ise, yayınladığı bildiride, "Basın çalışanlarına şiddet basına karşı işlenmiş suçtur" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kameramanların gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmesi olayıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe-Trabzonspor maçı bitimi protokol giriş-çıkış kapısını kapatan iki Lig TV kameramanı görevlilerimizce ikaz edilmek suretiyle çıkış kapısının açık bırakılması istenmiş ancak şahıslar tarafından ikazlar dikkate alınmadığı gibi görevlilerimize tekme atmak suretiyle fiili mukavemette bulunmuşlardır" denildi.

Zabıt tutuldu

Açıklamada ayrıca, kameramanlar hakkında, nöbetçi mahkemece haftada bir gün bağlı bulundukları polis merkezine gidip imza atmak suretiyle adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildiği belirtildi. Bu arada olay günü karakola giden Maraton Programı yapımcısı ve sunucusu Şansal Büyüka hakkında görevli memurlara hakaret ve tehdit suçlamasıyla zabıt tutuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!