Tribünde estik

Güncelleme Tarihi:

Tribünde estik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gelredome Stadı'ndaki 20 bin taraftarımız gövde gösterisi yaptı

Avrupa Şampiyonası ilk maçını İtalya ile oynayan Mililler dün yalnız değildi. Ay yıldızlılar sahaya çıkınca stat ‘‘Türkiye’’ diye inledi. Arnhem şehri ise Türk taraftarlarının işgaline uğradı.

NEREDE olursa olsun Milli Takımı hiçbir zaman yalnız bırakmayan taraftarlarımız yine görev başındaydı. İkinci defa Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılan takımımız dün İtalya karşısında ilk sınavını verirken, Gelredome Stadı, Türk bayraklarıyla süslendi.

Sabah saat 09.00'dan itibaren Gelredome Stadı'na gelmeye başlayan 20 bin taraftarlarımız oldukça renkli görüntüler sergiledi. Türk taraftarlar, uluslararası bir ortama rağmen, gönül verdikleri kulüplerin renklerini de sergiledi. Stat çevresinde Türk bayrağı, kaşkol ve flamalar da satıldı.

İtalyan ve Türk seyircilerin sergiledikleri dostluk görüntüleri de zaman zaman alkışlandı. Binlerce taraftarımız 90 dakika boyunca tezahüratlarıyla millilere destek verirken, her tehlike atakta hop oturup hop kalktı. Taraftarlarımızın bu büyük desteği ise İtalyanlar'ı şaşırttı.

BÜYÜK DESTEK A Milli Takımımızı, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ilk maçında yalnız bırakmayan taraftarlarımız renkli gösterileri ve centilmenlikleriyle tam not aldı. Taraftarlarımız maç boyunca millilere büyük destek verdi.

Dino Zoff'un gözü korktu

İtalya Milli Takım Teknik Direktörü, stadı dolduran taraftarlarımızı görünce şaşırdı ve ‘‘Burası Ali Sami Yen gibi. Deplasmanda oynayacağız’’ dedi.

DİNO Zoff korktu!.. İtalya Milli Takımı'nın teknik patronu Gelredome Stadı'ndaki 20 bin Türk taraftarı görünce hem korktu hem de şaşırdı. Ünlü çalıştırıcı, ‘‘Biz deplasmanda oynayacağız. Bu kadar Türk taraftarını beklemiyordum’’ dedi.

Zoff maç öncesindeki görüntüler sonrası şöyle konuştu: ‘‘Burasının Ali Sami Yen ve İnönü Stadı'ndan farkı yok. 20 bin Türk taraftar var. Biz seyirci de azınlıkta kaldık. Bu da bizim için büyük dezavantaj. İyi oynayıp bu açığımızı kapatmak istiyoruz.’’

Fatih Terim ve Scala tribünde

FIORENTİNA Teknik Direktörü Fatih Terim, dün İtalyan yöneticilerle birlikte Milli Takım'ı izledi. Terim, 1996 yılında millileri ilk defa finallere götürerek tarihe geçmişti. Beşiktaş Teknik Direktörü Scala da, ülkesinin takımı İtalya'nın maçını izlemek üzere tribündeki yerini aldı.

Güzergah değişti

TÜRKİYE-İtalya maçı öncesi ve sonrası geniş güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik kuvvetleri stada giriş yol ve güzergahlarını dün ani bir kararla değiştirdi. Gelredome Stadı çevresindeki yerleşim alanlarında bulunan evler, olası bir olayda hasar görmemeleri için, demir kafeslerle çevrildi.

TV’de Euro 2000

12.30: Türkiye-İtalya TRT-3 (Tekrar)

14.10: Fransa-Danimarka TRT-3 (Tekrar)

15.50: Hollanda-Çek Cum TRT-3 (Tekrar)

19.00: Almanya-Romanya TRT-1 (Canlı)

21.45: Portekiz-İngiltere TRT-1 (Canlı)

23.50: Almanya-Romanya TRT-3 (Tekrar)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!