Triatlon Avrupa Kupası İstanbul 2013 başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Triatlon Avrupa Kupası İstanbul 2013 başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2013 10:15

Triatlon Avrupa Kupası İstanbul 2013, 4 Ağustos Pazar günü Yedikule sahilinde yapılacak.

Haberin Devamı

Organizasyon, Yedikule'de 2 bin metrekare alana kurulacak parkurda olimpik (elitler) ve sprint (gençler) olmak üzere iki kategoride düzenlenecek. Olimpik kategoride yarışacak triatletler, 1,5 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşudan oluşan parkurda mücadele edecek. Yarışlara sprint kategorisinde katılacak sporcular ise 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşudan oluşan parkuru tamamlamaya çalışacak. Olimpik kategoride yarışacak triatletler yarın Yedikule'deki parkuru tanıyacak ve 4 Ağustos Pazar günü de şampiyon olmak için yarışacak. Yarışlar sonucunda birinci olan sporcuya bin 560 avro, ikinciye bin 250 avro, üçüncüye ise 940 avro ödül verilecek. Ayrıca ilk 10 sıra içinde yer alan triatletlere de çeşitli para ödülleri dağıtılacak.

Haberin Devamı

Yarışmalarda Türkiye adına milli formayı, Altay Oygüç, Ali Altan, İpek Öztosun, Hikmet Dirik, Tolga Makaraç, Bahadır Tama, Kutluhan Konuk, Muhammet Onay, Ceren Orhanlı, İlker Sezen, Sarp Öncü,Sabri Öğe, Melih İlker Gücüyener, Ali Mutlu, Fatih Azrak, Berrak Irmak, İlkay Polat, Tuğçe Karakaya, Melis Acar, Erol Can Yaraş, Yelsebu Büyükongür ve Ece Bakıcı terletecek.

Triatlon Milli Takımı Antrenörü Andrea Gabba, şampiyona da özellikle sprint (genç) kategorisinde iyi sonuçlar beklediklerini söyledi. Gabba, triatlonun Türkiye'de yeni bir spor olduğunu belirterek, "Triatlon Türkiye'de yeni bilinmeye başlanan bir spor olsa da, sprint (genç) kategoride iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Sabri Öge, Ali Altan, Kutluhan
Konuk'un 2020 Olimpiyatları'nda yer alabileceklerini düşünüyorum. Elit bayanlarda henüz 21 yaşında olan ama önümüzdeki beş yıl içerisinde dünya klasmanında bir triatlet olacağına inandığım Ece Bakıcı'dan da bu iyi bir derece gelecek" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!